Motorsport

2024.04.23. 17:48

Minél hamarabb szeretné elfelejteni a misanói hétvégét a győri Farkas Kevin

Farkas Kevin másfél hónapos spanyolországi felkészülést követően mutatkozhatott be a JuniorGP Moto3-as kategóriájában, ám a premier a lehető legrosszabbul sikerült az olasz AC Racing Teamnek a színeiben. A 17 éves motoros ugyanis hatalmasat bukott a harmadik szabadedzésen, így végül nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon indulni a versenyen.

Kisalföld.hu

Farkas Kevinnek nem túl jól sikerült a hétvége.

Fotó: H-Moto UNI Győr Team

A HUMDA által is támogatott pilóta azonban nem rágódhat sokat ezen, ugyanis ezen a hétvégén ismét pályára gurul Jerezben, ezúttal a Red Bull Rookies Cup-sorozat szezonnyitóján.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoztak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerzett Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, a Széchenyi István Egyetem hallgatójával együtt tovább öregbíthetik a magyar motorsport hírnevét. Ráadásul mindhárman a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza majd a gázt, és nagyon komoly felkészülést követően már a múlt hétvégén megkezdte, azaz megkezdte volna a szereplését a JuniorGP Moto3-as kategóriájában. Ugyanis ahogy a fiatal tehetség mondta, vannak napok, amikor egyszerűen semmi sem akar összejönni. Így volt ezzel Kevin Misanóban, ahol szombat reggelig úgy tűnt, minden rendben van, aztán jött a fekete leves. Előbb hatalmasat bukott a harmadik szabadedzésen, és ugyan őt a medical centerben, míg a motorját a csapat bokszában helyrehozták, de az időmérőre megérkező eső és az elviselhetetlen fájdalom kettőse miatt képtelen volt egy gyors kört teljesíteni, így pedig nem állhatott rajthoz a vasárnapi versenyeken.

„Azt hiszem, egy életre szeretném elfelejteni ezt a misanói hétvégét… Pedig egészen jól indult, szombat reggel a jól sikerült pénteki tréningek után azt gondoltuk, igencsak eredményes hétvége előtt állunk. Ám onnantól kezdve mintha valaki megátkozott volna, semmi sem sikerült. Persze tudom, a versenysportban benne van, hogy egy rossz hétvégéd jön össze, de remélem, ez az utolsó ilyen volt. A legnagyobb gond azonban az, hogy a kimaradt verseny miatt rengeteg kilométer maradt bennem, holott a motor minél jobb megismeréséhez ez lett volna a lehető legfontosabb” – fogalmazott letörten Kevin, aki a JuniorGP mezőnyében legközelebb május 3. és 5. között áll rajthoz Estorilban.

Ám a HMA versenyzője sokáig nem nyalogathatja a sebeit, ugyanis már ezen a hétvégén rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is. Kevin nem titkolja, Jerez nem a kedvenc pályája, de azon lesz, hogy feledtesse a misanói „borzalmakat”.

„Nem titkolom, a jól sikerült tesztet követően sokat várok magamtól, annak ellenére, hogy nem Jerez a kedvenc versenyhelyszínem. A pálya ugyanis nem kedvez a stílusomnak, de ez jelenleg abszolút nem lehet számomra szempont. Húzom majd a gázt, és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból” – fogadkozott Farkas Kevin, aki tavaly ugyanitt a 18. és a 19. helyen végzett.

A Red Bull Rookies Cup 2024-es versenynaptára

1. forduló: április 27–28., Jerez. 2. forduló: május 11–12., Le Mans. 3. forduló: június 1–2., Mugello. 4. forduló: június 29–30., Assen. 5. forduló: augusztus 17–18., Red Bull Ring. 6. forduló: augusztus 31–szeptember 1., Aragón. 7. forduló: szeptember 7–8., Misano.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában