Női kézilabda

2024.04.16. 16:46

Így köszöntötték egymást a válogatottból visszatérő Audi ETO-játékosok – videó

Sikerekkel a hátuk mögött tértek vissza a válogatott szünetről a Győri Audi ETO KC játékosai.

Kisalföld.hu

Fotó: Audi-ETO-grafika

Nagyszerű két héten vannak túl a győri játékosok, akik március 30. és április 15. között sikerrel szerepeltek hazájuk válogatottjával, így mindannyian ott lesznek nem csak az év végi osztrák-svájci-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságon, de a nyári párizsi olimpián is.

Brazília (Bruna de Paula), Dánia (Line Haugsted, Sandra Toft), Dél-Korea (Rju Un Hi), Franciaország (Estelle Nze Minko) és Norvégia (Kari Brattset Dale, Emilie Hovden, Veronica Kristiansen, Stine Oftedal, Silje Solberg) már korábban megváltotta jegyét a francia fővárosba, ezúttal pedig a többiek is csatlakoztak hozzájuk a selejtezőtornákon.

Debrecenből a magyar válogatott jutott ki az ötkarikás játékokra hibátlan teljesítménnyel, megelőzve a szintén kvalifikáló svédeket. Győri-Lukács Viktória 17, Szöllősi-Schatzl Nadine 8 gólig jutott a három mérkőzésen, míg Linn Blohm két összecsapáson kapott lehetőséget, és ezeken 10 találatot jegyzett. A magyar válogatott munkáját a stáb tagjaként Pigniczki Krisztina másod-, és Holanek Zoltán erőnléti edző segítették.

A második csoportot a Per Johansson irányította Hollandia nyerte meg szintén hibátlan eredménysorral. Ebből 15 védéssel, összesen 37 százalékos hatékonysággal vette ki részét Rinka Duijndam kapus.

Ami a harmadik négyest illeti, Szlovéniának a második hely jutott, miután a németek elleni vereség után nemcsak Paraguayt győzte le, de az utolsó körben a Montenegró elleni csatát is hozta. Ana Gros csapata legeredményesebbjeként 21-ig jutott, ezzel mindhárom selejtezőcsoportot figyelembe véve összességében a negyedik leggólerősebb játékos lett.

A játékosok kedden újra találkoztak Győrben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában