Férfi kézilabda

2024.03.07. 12:16

Iváncsik Mihály ismét az ETO-család tagja lett

A Győri ETO-UNI FKC nagy hangsúlyt fektet a jövő építésére Győrben, hiszen nem titkolt célja továbbra is az, hogy az ETO újra régi fényében csillogjon az első osztályban. A vezetőség emellett fontosnak tartja a múlt tiszteletét is, ennek okán a Rába ETO-val IHF-kupát nyert jobbszélső, Iváncsik Mihály sportnagykövetként csatlakozik a klubhoz.

Kisalföld.hu

A kézilabda berkeiben jártas embereknek nem kell bemutatni a 154-szeres magyar válogatott játékost, Iváncsik Mihályt. A Győri ETO-UNI FKC egyik célkitűzése, hogy a jövő mellett a múlt kiválóságait megbecsülje, ezért a vezetőség felkérte az egykori klasszist, hogy legyen az ETO nagykövete és mentora.

Iváncsik
Iváncsik Mihály és Uhlig Rita ügyvezető kézfogója a másodosztályban listavezető csapat jelenlétében.
Fotó: Mekli Zoltán

„A Győri ETO-UNI FKC elkötelezett amellett, hogy a jelen játékosai és a jövő generációi elé példaképeket állítson. Iváncsik Mihály személye meghatározó és kikerülhetetlen a magyar férfi kézilabdázás történelméből, valamint a Győri ETO múltjából. Nagy öröm számunkra, hogy Mihály elfogadta felkérésünket, és sportnagykövetként segíti a jövőben a klub munkáját. Biztos vagyok benne, hogy a vb-ezüstérmes, a szöuli olimpia negyedik helyezett játékosa tapasztalatával tudja segíteni klubunkat céljai elérésében” – nyilatkozta Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője.

Az ETO aranykorának egyik főszereplője, a cunderkirály talán nem véletlenül a magyar író Szebelényi Lehel idézetét választotta mottójául: „Akinek van közösségtudata, az hajlandó cselekedeteit, nézeteit a közösséggel, annak érdekeivel egybehangolni.” A beszélgetés során bebizonyosodott, hogy a fent idézett sorokat a klasszis játékos is mondhatta volna.

Iváncsik Mihály örömmel tért vissza az ETO-hoz

„Nagy örömmel fogadtam el az ETO megkeresését, hiszen a szívem közepe a győri férfi kézilabda. Itt értem el pályafutásom legnagyobb sikereit, illetve a fiaim ebből a klubból indultak. Bízom benne, hogy tapasztalatommal, személyes történeteimmel nagyban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy a győri férfi kézilabda újra a legnagyobbak között szerepelhessen. Azt ígérhetem mindenkinek, hogy mindent megteszek azért, hogy a zsúfolt Magvassyban újra tapsolhassunk a győri férfi kézilabdának” – mondta el Iváncsik Mihály.

A sportolóval a szurkolók is találkozhatnak a pénteken, 19 órakor kezdődő Tata elleni mérkőzésen, ahol a cunderkirály végzi el a hivatalos kezdődobást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában