Ötkarikás játékok 2024

2024.02.08. 18:04

Az olimpiáért Sopronban - A magyar csapat egyik legjobb játékosa szerint nem esélytelen küldetés kivívni a párizsi szereplést

Eljött a nagy nap, a világ 12 legjobb válogatottja közé kerülésért, azaz a párizsi olimpiai kvótáért lép pályára a selejtezőben a női kosárlabda-válogatott. A magyar válogatott csütörtök este 19 órakor Kanada ellenkezd a soproni arénában. A csapat sztárjával, Kiss Virággal beszélgetett a Molcsapat.hu.

Kisalföld.hu

Kiss Virágra és a magyar csapat többi játékosára három pokolian nehéz meccs vár Sopronban. Fotó: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook

Nem rágta tövig a körmeit az idegességtől Kiss Virág, sőt a női kosárlabda-válogatott klasszisa kimondottan nyugodtan fogadta a hívásunkat alig két nappal a soproni olimpiai selejtezőtorna előtt. Pedig a tét nem kicsi, az utóbbi időben a bravúrokat amúgy is rutinszerűen szállító csapat minden eddigi sikerére rátehet egy lapáttal azzal, ha megszerzi a párizsi kvótát.

"Nem érzem egyelőre, hogy nagyon idegeskednék, amolyan egészséges drukk van bennem. Persze ahogy nézi az ember az előkészületeket, a jegyértékesítés alakulását vagy a többi csapat érkezését, már ott van a gondolat, hogy hamarosan kezdődik, de úgy vagyok vele, bárcsak tényleg kezdődne már" - mondta vidáman a mieink kulcsjátékosa.

Múlt héten a Molcsapat.hu Székely Norberttel beszélgetett, és a kapitány is megerősítette: hatalmas bravúr lenne a mieinktől, ha a Spanyolországot, Kanadát és Japán felvonultató csoport első három csapata közé tudnánk kerülni, s ezzel kiharcolnánk az olimpiai részvételt. Kiss osztja a szövetségi kapitány véleményét, de szerinte nincs ezzel semmi baj.

Kiss Virágra és a magyar csapat többi játékosára három pokolian nehéz meccs vár Sopronban. Fotó: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook

"Azt pedig, hogy háromezer szurkoló fog minket hajtani, szintén az ellenfelekre helyez nagyobb nyomást. Természetesen tudtuk mi is, hogy borzasztó nehéz dolgunk lesz, de abszolút bizakodóak vagyunk. Méghozzá azért, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk rá” - szögezte le Kiss.

"Akit a favoritnak tartanak, azon van a nagyobb nyomás, úgyhogy nem is bánom, ha nem minket neveznek ki esélyesnek" - emelte ki a magyar csapat erőssége. Kiss Virággal a teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában