Férfi kosárlabda

2024.01.13. 20:20

NB I – Megvan a Sopron KC sorrendben hatodik sikere

Újabb fontos két ponttal gazdagodott a Sopron KC, mely hazai pályán a Körmendet verte.

Kisalföld.hu

A fehér mezes soproniak fontos győzelmet arattak.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–Körmend 98–79 (26–25, 22–18, 25–22, 25–14)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1800 néző. V.: Goda, Győrfy, Major.

SKC: NICHOLS 14, MESZLÉNYI 7/3, GRIFFIN 12/12, DA  SILVA 18/3,  MOLNÁR 8. Cs.: SIDIBE 15, Mathis 16/6, CSENDES 6/6, Sitku 2, Fazekas. Edző: Gasper Potocnik. 

Körmend: MORGAN 19/6, Takács 4, FERENCZ 21/15, DURÁZI 15, TOBERT 18. Cs.: Kiss M. , Sylla 2, Herczeg, Nagy P., Gerőly, Schmera. Edző: Kocsis Tamás.

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött az összecsapás, amelyet a Körmend Morgan és Ferencz triplájára építve 8–2-vel kezdte. Hiába felezte meg Griffin szép hármassal a hazai hátrányt, az első percekben szinte minden támadását "pontosan", azaz kosárral fejezte be a Körmend. Meszlényi gólpasszal, majd triplával jelentkezett, de Durázi vezérletével továbbra is a Körmendnél volt az előny. Csendes hármasával egy pontra csökkent a vendégelőny, másfél perccel a negyed vége előtt Mathis büntetőivel pedig fordított az SKC.

Látványos játékkal kezdődött a második szakasz, Ferencz triplájára Griffin felelt hármassal, majd előbb Da Silva, aztán Tolbert zsákolt. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Meszlényi szerzett ügyes duplát bátor betörésből, a Körmendet Tolbert tartotta versenyben, váltva vezettek a csapatok. A negyed közepén egy 6–0-val megugrott az SKC, amely a félidő hajrájában Sidibe vezéretével tartotta néhány pontos előnyét, és ötpontos vezetéssel fordult.

Szünet után két gyors duplával egy pontra feljött a Körmend, de Nichols és Sidibe nem engedte fordítani a vasiakat. Váltva estek a kosarak, Sitku is betalált, de Durázi és Tolbert versenyben tartotta a Körmendet. Ferencz hármasával a szakasz derekán két pontra csökkent a különbség, nagyon jól jött ekkor Robi duplája. A szakasz hajrájában Molnár duplája, Griffin hármasa és Da Silva sikeres büntetői után ezzel a 7–0-val 10 pontra nőtt a soproni előny. A negyed Tolbert kosarával és nyolcpontos hazai vezetésével zárult.

A záróetapot Da Silva révén 5–0-val kezdve 10 pont fölé hizlalta előnyét az SKC. Hiába kért időt a Körmend, a szakaszt 11–4-gyel kezdve 15 pontra növelte előnyét az SKC. Morgan kosarai és Ferencz triplái versenyben tartották a Körmendet, mely nem tudott tíz ponton belülre kerülni. A végén örömjátékot bemutató  SKC megszerezte sorozatban a hatodik győzelmét.

Gasper Potocnik: – Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek. Néhány győzelem után már szinte természetesnek vesszük, hogy mindig nyerünk. Az ellenfelünknek vannak problémái sérülések miatt, de mi hazai pályán, telt ház előtt játszottunk, és mindenki győzelmet várt. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy egész mérkőzésen küzdöttek, hajtottak, és megtalálták a módját annak, hogy a végén megszerezzük a győzelmet. Az egész találkozón túl idegesen játszottunk, túl sok hibát követtünk el, sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottuk a legjobb teljesítményt, de a legfontosabb, hogy mindenki látja, hogy a játékosok a legjobbjukat nyújtják, küzdenek a klubért, és ilyenkor érthető, hogy becsúszik néhány hiba. Gratulálok a csapatnak és a stábnak is, mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy elérjünk ide. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, nagyon fontos nekünk, hálásak vagyunk érte. Most azonban el kell felejtenünk mindezt, és készülni a következő mérkőzésre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában