kisalfold.hu podcast

2024.01.31. 06:04

Marozsán Fábián győri látogatása - A legjobb magyar férfi teniszező már az olimpiára is figyel - videó

Az idei év elejének egyik legjobban várt itthoni rendezésű sporteseménye, a Magyarország-Németország Davis Kupa találkozó előtt győri szerkesztőségünkbe látogatott Marozsán Fábián, hazánk legjobb férfi teniszezője.

Szeghalmi Balázs

Felvételünkön Marozsán Fábián és győri menedzsere, Somogyi Zsolt a Kisalföld stúdiójában. Fotó: Csapó Balázs

Értékelés Ausztrália után

Marozsán Fábián a napokban érkezett haza Ausztráliából; az év első Grand Slam versenyén és a felvezető új-zélandi ATP viadalon parádés névsorral nézett farkasszemet. A Gael Monfils, Ben Shelton, Marin Cilics, Francisco Cerundolo, Taylor Fritz ötös ellen mégis pozitív mérleggel (3-2) zárta 2024 első tornáit.

„Pár nappal Ausztrália után, összességében jónak értékeljük a teljesítményemet a csapatommal. Azt világosan megmutatta ez a pár hét Ausztráliában, hogy miben kell fejlődnöm a jövőben. A Grand Slameken három nyert játszámáig tartanak a mérkőzések, így itt a terhelés sokkal intenzívebb, mint a kisebb versenyeken. Fizikailag lépésről lépésre erősödnöm kell, hogy e téren is felvegyem a kesztyűt a világ legjobbjaival” – értékelt Marozsán Fábián, akinek a felkészülését tavaly év végén több hétig tartó betegség hátráltatta.

Szerencsére ez már a múlté, a győri szuperligás csapatot erősítő éljátékos elmondta, hogy az idei versenyek szünetében szeretné pótolni az a munkát, amire a decemberi holtidényben nem volt lehetősége.

FRITZ, Taylor; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábiánt az Ausztrál Openen Cilics és Cerundolo legyőzése után a jelenlegi első számú amerikai teniszező, Taylor Fritz búcsúztatta a legjobb 32 között. Fotó: MTI
Fotó: Joel Carrett

Páros Fucsovics Mártonnal, célkeresztben a párizsi olimpia

Ausztráliában nem csupán egyesben menetelt a legjobb 32-ig Fábi, párosban Fucsovics Márton oldalán is nyertek GS-mérkőzést.

„Még tavaly év végén Marci vetette fel, hogy próbáljuk meg egyesíteni erőinket, s induljunk együtt párosban Melbourne-ben. Nagyon tetszett az ötlet, már csak azért is, mert szeretem, amikor összefogás van a hazai topjátékosok között, s támogatjuk egymást. Nem titok az sem, hogy részt szeretnék venni a párizsi olimpián, amit a Roland Garros pályáin rendeznek idén nyáron.

Igaz, hogy a lista végén, de jelenleg ott vagyok azon 40-50 teniszező között, akik indulhatnak a nyári ötkarikás játékokon. Ha Marcinak is sikerül kivívnia a részvétel jogát, a francia fővárosban is együtt szeretnénk indulni párosban és olimpiai éremért harcolni” – hallottuk Marozsán Fábiántól.

Rangadó a Davis Kupában a németekkel Tatabányán 

A legjobb magyar férfi teniszező most hétvégén szintén címeres mezben küzd majd Tatabányán a német válogatott ellen. „Amikor megláttam a sorsolást, nem volt őszinte a mosolyom. Az elmúlt két évben a világcsoportba jutásért szintén tenisznagyhatalmakkal kerültünk szembe, előbb az ausztrálokkal, majd a franciákkal. Bravúros pontszerzések ellenére mindkét találkozót 3-2-re vesztettük el, remélhetőleg, most fordul a kocka. Kihívásként tekintek Zverevék magyarországi játékára, annak pedig nagyon örülök, hogy mindkét nap közel 7000 hazai néző szurkol majd nekünk” – hallottuk Marozsán Fábiántól.

Bár Nagy Zoltán szövetségi kapitány egyelőre nem hirdetett csapatot, az szinte biztosnak tűnik, hogy a két egyes mellett Fábi a sorsdöntőnek ígérkező páros meccsen szintén pályára lép majd a tatabányai arénában.

FRITZ, Taylor; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián tenyerese a 2024-es Ausztrál Openen Melbourne-ben.
Fotó: Alessandra Tarantino

Célok 2024-ben

„Sűrű esztendőn vagyunk túl, Fábi berobbant a teniszelitbe, azt tapasztaljuk, hogy mind a hazai, mind a külföldi szurkolók számolnak vele, s szívesen látják a játékát az ATP versenyeken.

A sikerek ellenére továbbra is fokozatosságot tartjuk szem előtt, a folyamatos, sérülésmentes fejlődésben hiszünk. Ha tudjuk tartani ezt a vonalat, év végére a világ legjobb 30 és 50 teniszezője közé juthat Fábi” – mondta Somogyi Zsolt, Marozsán Fábián győri menedzsere.

Felvételünkön Marozsán Fábián és győri menedzsere, Somogyi Zsolt a Kisalföld stúdiójában. Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában