Emlékezés

2024.01.04. 11:35

Ez történt 2023-ban (9. rész) – A Mosonmagyaróvár legyőzte az Audi-ETO-t, a fociválogatott veretlen maradt

Fotó: Nagy Gábor

Szeptember

2. A Győrladamér visszaléptette felnőttcsapatát a vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságtól. A Győri A csoportban szereplő együttes idénybeli mérkőzéseit törölték, a csapatot pedig  a tabella utolsó helyére rangsorolták.

4. A Párizs melletti Vaires-su-Marne tavon rendezett kajak-kenu olimpiai tesztverseny zárónapján, férfi K I 1000 méteren kettős magyar siker született: a Graboplast VSE versenyője, Kopasz Bálint győzött, Varga Ádám második lett.
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen a Red Bull holland autóversenyzője nyerte a Forma–1-es Olasz Nagydíjat Monzában, ezzel új rekordot állított fel, ő lett ugyanis az első pilóta, aki egy F1-es idényen belül sorozatban 10 futamgyőzelmet aratott.

5. A gyengére sikeredett rajt miatt megvált az idény kezdete előtt kinevezett vezetőedzőjétől a labdarúgó harmadosztályban szereplő Csornai SE. Németh Szabolcs közös megegyezéssel távozott a rábaköziek kispadjáról.
Dejan Sztankovic lett az élvonalbeli Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A 45 éves szerb szakember Máté Csabát váltotta a kispadon.
Bronzérmes lett talajon a törökországi Mersinben rendezett világkupán Tomcsányi Benedek a Győri AC tornásza. Ugyanő ugrásban 7. helyen zárt, míg csapattársa Mészáros Krisztofer korláton 5., ugrásban 6. lett.

6. A korábban Gyirmóton is futballozó Varga Barnabást, a Ferencváros támadóját választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Liga NB I-ben a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.
Három fordulóval az idény kezdete után lemondott Germán Ferenc, a vármegyei I. osztályban három vereséggel rajtoló DAC Nádorváros trénere.

7. A magyar labdarúgó-válogatott  Varga Barnabás és Sallai Roland góljaival 2-1-re legyőzte Szerbiát Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, s győzelmével  megerősítette helyét a G csoport élén

Fotó: Árvai Károly

9. Óriási meglepetésre a Motherson Mosonmagyaróvár 33–30-ra legyőzte a bajnoki címvédő Győri Audi-ETO-t a női kézilabda NB I-ben.

Fotó: Nagy Gábor


Az Egyesült Államok-beli 27 éves, 184 centiméter magas David Nichols lett a kosárlabda NB I-ben szereplő Sopron KC férficsapatának új irányítója. 
Hatpontos vereséget szenvedett az UNI Győr női kosárlabdacsapata a brit London Lions együttesétől a tíz éve, tragikus buszbalesetben életét vesztő  vezetőedző, Fűzy Ákos emlékére rendezett mérkőzésen.

10. A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a cseh csapattal barátságos mérkőzésen.

11. Több évtizedes kihagyás után rendeztek raliversenyt Győrben és környékén. A Humda Országos Rally Bajnokság ötödik futamának számító WHB Győr Rallyt a Csomós Miklós, Bán Viktor kettős nyerte, a bajnokság abszolút győztese pedig a Vincze Ferenc, Percze Nándor páros lett.
Talajon aranyérmet szerzett, korláton második, ugrásban harmadik lett  Mészáros Krisztofer a GYAC tornásza a  szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupán. Ugyanitt a szintén GYAC-os Molnár Botond ugrásban bronzérmet szerzett.
A nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) Fülöp-szigeteki ülésén eldőlt, hogy az egyik női olimpia selejtezőtornájának házigazdája Sopron lesz.

12.Négy éremmel tértek haza a Győri AC evezősei a Lengyelországban tartott egyetemi Európa-bajnokságról. Fehérvári Eszter egy ezüsttel és egy bronzzal, Szigeti Roland két harmadik helyezéssel zárt.

13. Az NB II-ben szereplő ETO FC labdarúgócsapata Deian Boldor személyében romániai védőt igazolt.

14. A Budaörs elleni 11-0-val klubrekordot jelentő gólcsúcsot ért el az NB I-es ETO FC Győr női labdarúgócsapata.

18. A győri Mészáros Krisztofer egyéni összetettben első lett, majd talajon, lólengésben, gyűrűn, korláton és ugrásban is aranyérmet szerzett a tornászok országos bajnokságán.
A labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a vármegyei I. osztályú Mezőörs 1–0-ra legyőzte az NB III-as Nagykanizsát és a sorozat következő fordulójába jutott.

19. A koroncói Gyertyás Róza bronzérmet szerzett a szarajevói olimpia kvalifikációs European Open cselgáncs viadalon.
A holland válogatott Kelly Dulferrel erősítette meg keretét a 2024/2025-ös szezonra a Győri Audi-ETO női kézilabdacsapata.

21. Ábrahám Csaba a Győri Vízisport Elnöke és Andor Benedek a Győri Úszó SE versenyzője kapta a győri Bercsényi-iskola által alapított, korábbi diákjáról elnevezett Fehér Miklós-díjat, amit minden évben egy arra érdemes tanulónak, oktatónak illetve partner egyesület vezetőjének ítélnek oda.
Héttagú elnökséget neveztek ki a Győri Atlétika Clubnál. Nagy Janette, Kertész Tamás, Lajtmann Zsolt, Hegyi Kornél, Kiss Dániel és Szeles Szabolcs kapott szerepet a klub vezetésében.
A győri Rába Sárkányhajó Club evezősei négy arany-, két ezüst- és  két bronzérmet szereztek a ravennai klub Európa-bajnokságon.

22. A labdarúgó NB III-ban szereplő Csornai SE a hivatalos honlapján jelentette be, hogy edzőként szerződést kötött a 40-szeres válogatott labdarúgó Urbán Flóriánnal.

Fotó: Dömötör Csaba

25. A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull autóversenyzője rajt-cél győzelmet aratott a Forma–1-es Japán Nagydíjon, ezzel az osztrák istálló megvédte vb-címét a konstruktőrök között.
Pályafutása utolsó mérkőzésén KO-val nyert Farkas "Nutu" László. A mosonmagyaróváriak K 1-es világbajnoka a szerb Matej Simic ellen diadalmaskodott.

26. Az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr felmentette Csizmadia Csaba vezetőedzőt a munkavégzés alól, a csapat irányítását Tamási Zsolt szakmai igazgató vette át. 
Két holland kézilabdázó leigazolását jelentette be a Győri Audi-ETO, Dione Housheer és Bo van Wetering is a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását a 2024/2025-ös idénytől.
A 29 éves 203 centi magas amerikai középjátékos, Nick Banyard személyében leigazolta ötödik idegenlégiósát az NB I-es Sopron KC kosárlabdacsapata.

27. Vasdiplomát kapott Vén Lajos, a győri kajak-kenu atyja. A 84 éves szakember 65 éve szerezte meg papírjait a testnevelési egyetemen.

28. A győri közgyűlés döntött  a pályázati úton  támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak) támogatására szolgáló keretösszeg megemeléséről, illetve felosztásáról. A legtöbb támogatást – 35-35 millió forintot – a Győri Atlétikai Club és a Rába ETO SE kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában