Nő labdarúgás

2023.12.13. 12:31

Jövőre is sok győri válogatott lehet

Az UEFA-nál több, jövői évi női sorozat sorsolását is megtartották, a magyar felnőtt-, és utánpótlás válogatottaknál több ETO-játékos is érdekelt lesz.

A felnőttek a Nemzetek Ligájában az A-ligába jutásért küzdenek, míg az U19-es és az U17-es válogatott az A-ligában lép pályára, ahol tét, az Európa-bajnokság döntőjébe kerülés.

A női NL B-ligájában, csoportjában második helyen végzett a magyar válogatott, amely így playoff párharcban vehet részt, amelynek győztesei a jövő évben már az A-ligában vetélkedhetnek. A nyoni sorsoláson az alábbi párosítások alakultak ki: Horvátország-Norvégia, Bosznia-Hercegovina-Svédország, Szerbia-Izland és Magyarország-Belgium. A mérkőzéseket oda-visszavágós formában február végén rendezik. A Nemzetek Ligájában a magyar válogatott keretében Borók, Kovács L., Nagy F., Savanya, Vida, Öreg, Süle, Vachter és Kocsán személyében kilenc győri játékos is érdekelt volt.

Az UEFA elkészítette a jövő tavaszi, korosztályos EB-selejtezők sorsolását is, ahol az A-ligában érdekeltek a magyarok. A csoportokból a győztesek jutnak az EB döntőjébe.
Az U19-eseknél – ahol a magyar nemzeti együttes Németországgal, Svédországgal és Romániával csap össze –, a magyar keret meghatározó játékosai közé tartozik az ETO két tehetséges fiatalja, Kern és Petrovics. Az U17-eseknél – ahol a mieink Ausztriával, Belgiummal és Horvátországgal kerültek egy négyesbe – a magyar keret tagja a győri Ézsely és Spilenberg is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában