Már Dróth a legeredményesebb

2023.12.17. 10:14

Gólrekordot döntött a volt győri futsalos a válogatottban

A magyar futsalválogatott szombaton a budaörsi barátságos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott Koszovóval.

Dróth Zoltán immár 104 alkalommal volt eredményes a címeres mezben.

Fotó: mlsz.hu

Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány együttese - amely a tavasszal kezdődő Eb-selejtezőkre készül - csütörtökön 6-3-ra kikapott ellenfelétől. Akkor a magyarok mindhárom gólját Dróth Zoltán szerezte, aki így már 104 alkalommal volt eredményes a címeres mezben, ezzel pedig átadta a múltnak Lódi Tamás 102 gólos válogatottsági csúcsát.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a két gárda második meccsén is a vendégek kezdtek jobban, akik a szünetig kétgólos előnyre tettek szert. Térfélcserét követően Rutai Balázs távoli góljával, a gólrekorder Dróth büntetőjével és a hajrában egy öngóllal végül a magyarok ledolgozták a hátrányukat.

A nemzeti együttesben 50. alkalommal lépett pályára Pál Patrik, akit Turzó József szakágvezető köszöntött.

Eredmény: Magyarország-Koszovó 3-3 (0-2)

Magyarország: Alasztics M. – Dróth, Vas Á., Hajmási, Nagy I. Cserék: Krajcsi, Pál P., Fekete M., Rábl, Bartha, Hadházi, Tatai, Nagy K., Rutai, Suscsák. 
Magyar gólszerzők: Rutai, Dróth (büntetőből), öngól.
– Jobban tetszett a teljesítményünk, mint a csütörtöki mérkőzésen, de igazán csak a mai meccs végére értünk el oda a mutatott játékban, ami valóban a saját szintünk. A második félidőben már megfelelő mentalitással játszottunk, és megérdemelten harcoltuk ki a döntetlent a jól játszó koszovói válogatott ellen. Jövő év első felében folytatjuk a megkezdett munkát, a célunk, hogy az Eb-selejtezőknek egy igazán ütőképes csapattal vághassunk neki – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában