Emlékezés

2023.12.31. 08:00

Ez történt 2023-ban (5. rész, május)

Kisalföld.hu

Priskin Tamás

02. Az Audi ETO Odensében 29-27-re megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzését.

A koroncó 5-1-re győzött Hegykőn és ezzel már biztos aranyérmes volt a megyei első osztályban, 

03. Idén rendhagyó módon, a SopronFest keretében rendezték meg a Soproni Sportgálát. Több száz érdeklődő, szülő, versenyző vett részt az eseményen.

A debreceni egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntőjében a Mosonmagyaróvár-UNI Győr férficsapata második, az UNI Győr női együttese – mely címvédő volt – negyedik lett, emellett egyéni díjakat is begyűjtöttek a játékosok.

07. Babos Tímea győzött a ciprusi Alaminoszban rendezett salakpályás tenisztorna női versenyében. A világranglista 302. helyezettje a torna harmadik kiemeltjeként az elsőként rangsorolt ciprusi Raluca Georgiana Serbannal (203.) találkozott és több mint négyórás ütközetben kerekedett ellenfele fölé.

Babos Tímea

08. A Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel házigazdaként 37-28-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján.

09. A múlt század elején Szemző Gyula az első soproni futballisták egyike volt, aki a városból indulva eljutott az első osztályig. Futballozott és edzősködött is a profi ligában, valamint az NB I-ben. A karrierje végén hazatért a Soproni Lokomotívhoz és a csapat edzőjeként is hunyt el egy bajnoki mérkőzés után. Szemző Gábor soproni sportember emlékezett rá.

Nyolc magyar cselgáncsozó részvételével rendezték meg a 36. világbajnokságot Dohában. A vb a kétéves olimpiai kvalifikációs sorozat idei legfontosabb állomása volt. Győrből Ungvári Attila (GYAC, 81 kg) és Sipőcz Richárd (SZESE, +100 kg) vett részt az eseményen.

Három év kényszerszünet után 51. alkalommal rendezték meg a csehországi Plzenben a kontinens egyik legrangosabb nemzetközi sportlövőviadalát, a Felszabadulás Napi Nagydíjat, melyen a Győri LK versenyzője, Boros László első lett.

10. A győri Bercsényi-­iskola minden tanított ágazatában nagy figyelmet fordít a kiemelkedő szakmai oktatás mellett a diákok széles körű kulturális nevelésére is. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő Városi Olimpiatörténeti Vetélkedőt a Bercsényi-technikum Győr sportosztályával együttműködve rendezi meg a középiskolás korosztály körében az olimpiai eszme fenntartása, terjesztése, továbbvitele céljából.

11. A dohai világbajnokságon Ungvári Attila, a Győri AC versenyzője a hetedik lett a 81 kg-os súlycsoportban.

13. A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd, a győri Széchenyi ESE sportolója a nyolcaddöntőben búcsúzott a dohai olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, amely egy bronzéremmel fejeződött be a magyarok számára.

Sipőcz Richárd

15. A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a vasárnapi 5000 méteres döntőkben, így a hazai csapat 11 dobogós helyezéssel, négy elsővel, két másodikkal és öt harmadikkal zárta a szegedi kajak-kenu világkupát, ezzel az éremtáblázat élén végzett.

18. Száz év minden izgalma, küzdelme, győzelme és veresége egyetlen könyv lapjaiban. A Ménfőcsanaki Sport Egyesület évtizedein keresztül kalauzolja az olvasót Szabady János centenáriumra írt és megjelent könyve.

19. Az SC Sopron labdarúgócsapata visszahódította a megyei bajnoki címet a Rábatamásitól a 11 csapatot számláló öregfiúk-bajnokságban. A soproni piros-fehérek adták a gólkirályt is.

22. A zöld-fehéreknek többszörösen is ünnep volt ez a nap. Ekkor köszöntötték az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as bajnokcsapat tagjait, valamint az NB II-es meccs után elbúcsúztatták az ETO-nál a futballt befejező Priskin Tamást. 

Az Audi-ETO története során 17. alkalommal lett bajnok a női kézilabda NB I-ben, miután szombaton 39–28-ra nyert az MTK otthonában, ezzel egy fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnybe került a második helyezett Ferencvárossal szemben.

A Mezőörs nyerte a labdarúgó Keglovich László Megyei Kupa fináléját, miután izgalmas, remek hangulatú mérkőzésen legyőzte az Ásványrárót a sorozat döntőjében Gyirmóton. Ijesztő jelenet miatt szakadt rövid időre félbe a mérkőzés, ugyanis a második félidőben rosszul lett a lelátón egy ásványrárói drukker.

24. A franciaországi Thionville-ben rendezték meg a veterán egyéni Európa-bajnokságot, melyen a győri Hoffmann Ibolya ötödik lett, ugyanakkor az európai körversenyen elért eredmények alapján kategóriájában ismét kontinenselső lett.

25. A szlovéniai Bledben rendezték meg az evezős Európa-bajnokságot, melyen a Győri AC-t ezúttal egyedül Fehérvári Eszter képviselte, aki könnyűsúlyú egypárban állt rajthoz a festői szépségű pályán.

30. Csizmadia Csaba lett a Gyirmót FC Győr új vezetőedzője. Az NB II-es labdarúgóklub 2+1 éves szerződést kötött az UEFA PRO Licences szakemberrel.

Csizmadia Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában