Felejthetetlen pillanatok

2023.11.26. 08:31

Mosonszolnoki srácok a Puskásban - Életre szóló élmény Szoboszlai Dominikkel és a magyar válogatottal - fotók

Életre szóló élménnyel gazdagodhatott a mosonszolnoki iskola focicsapata: montenegrói mezben a magyar válogatottal vonulhattak pályára 68 ezer néző elé a magyar-montenegrói meccs előtt.

Kisalföld.hu

A mosonszolnoki gyerekek az Eb-selejtező csoportját megnyerő magyar válogatottal a Puskás Arénában.

Magyarország legyőzte Montenegrót a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn. 1976 után először zárt veretlenül egy naptári évet is a nemzeti együttes – tette közzé Magyarország Kormánya Facebook-oldalán egy fotót is mellékelve. Mint megtudtuk, a képen a magyar válogatott mellett a mosonszolnoki iskola focicsapata látható.

A Magyarország-Montenegróelleni mérkőzésen a Fenyves Ferenc testnevelőtanár által edzett fiúk léphettek pályára:

– Az MLSZ a Bozsik-programban résztvevő iskolák részére hirdette meg ezt a lehetőséget, ahova a mosonszolnoki intézmény is pályázott és sikerrel megnyerték! A mosonszolnoki srácok, Montenegró mezben a magyar válogatottal vonulhattak fel a pályára a Puskás Arénában 68.000 néző elé – számolt be az egyik gyermek édesanyja, Baranyi Veronika.

Mint elmondta, a srácok egy életre szóló élményt szereztek ezen az eseményen: ahogy a 9 éves gyermekek, kézen fogva vonultak Szoboszlai társaságában.

– Készültek sokat a bevonulásra. Megdolgoztak a boldogságért, sokat kellett a hidegben várniuk, de kitartóak és fegyelmezettek voltak mindvégig! Szülőként a hálánkat szeretnénk kifejezni Fenyvesi Ferenc tanár úrnak, aki szeretettel, tisztelettel bánik gyerekeinkkel, kitartásra és a sportra neveli őket, továbbá az önkormányzatnak, amiért lehetővé tették a gyerekek biztonságos utazását az úton, Vadászné Krúg Ágnesnak pedig a kíséretért – tette hozzá az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában