Női kézilabda

2023.11.15. 10:59

FTC–Győri Audi ETO KC – Mindenki ezt a meccset várja – videó

Szerdán 19 órakor NB I-es női mérkőzésen az FTC otthonában, az Elek Gyula Arénában lép pályára az Audi-ETO csapata. A bajnokság legjobban várt rangadóját az M4 Sport élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Kari Brattset Dale nehéz mérkőzésre számít a Fradi otthonában.

Fotó: Nagy Gábor

A fővárosiak jelenleg lépéselőnyben vannak, hiszen eddig valamennyi bajnokijukat megnyerték, ugyanakkor a győri zöld-fehérek még a szezon legelején váratlan vereségbe futottak bele a Motherson-Mosonmagyaróvár vendégeként. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan zárul az összecsapás. Egy esetleges győri vereség esetén már nem lenne elég a győrieknek egy otthoni, Fradi elleni diadal, a címvédéshez minimum az is kellene, hogy az FTC máshol is kikapjon. Ugyanakkor az Audi-ETO sikere átfordítaná a helyzeti előnyt Oftedalék felé. Persze ennyire nem érdemes előreszaladni, hiszen a szezon vége még messze van, ennek ellenére ez a találkozó több, mint egy átlagos bajnoki.

A két csapat szurkolói számára igazi presztízscsata a két együttes egymás elleni fellépése. Ezzel egyébként Ulrik ­Kirkely,­ a győriek vezetőedzője is tisztában van: „Ez az a mérkőzés, amelyet az egész csapat és a háttérben dolgozó szakemberek a legjobban várnak. Igazán különleges lesz olyan találkozót játszani, amely minden bizonnyal kivételesen magas hőfokú lesz. Tempós, nehéz és izgalmas meccsre számítok.”

A győriek norvég beállósa, Kari Brattset Dale is nagyon készül, és kemény összecsapást vár: „Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre készülünk az FTC ellen. Mindig különleges alkalom ott játszani. Pontosan tudjuk, hogy a szezon elején voltak nehézségeik, de tisztában vagyunk azzal, ez a találkozó mennyire fontos jelentőségű. Mindig a csúcsformára törekednek, nekünk erre kell számítanunk. Azt gondolom, csapatunkban mindenki jó hangulatban, motiváltan várja ezt a rangadót. Készen állunk erre a találkozóra, amelyen a legjobb formánkat kell nyújtanunk.”

Az elmúlt években sok babér nem termett az Audi-ETO számára az FTC otthonában, utoljára 2019-ben nyertek ott a győriek (28–27), azóta sorrendben 31–22-re, 29–24-re és 32–26-ra maradtak alul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában