Női kézilabda

2023.11.11. 22:21

Bajnokok Ligája – Huszonöt percig volt rangadó, utána dominált a Győri Audi ETO KC a Bietigheim vendégeként – nyilatkozatok

A német Bietigheim az első félidőben 10–9-re ugyan vezetett, a második félidőben azonban átrohant ellenfelén a Győri Audi ETO KC, és végül magabiztos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája csoportrangadóján.

Kisalföld.hu

Haugsted, Rju és a többi győri játékos a szünet után feljavult védekezésben, és átgázolt német riválisán.

Fotó: ehfcl.com

Bietigheim–Audi-ETO 26–34 (10–12)

Ludwigsburg, MHP Aréna, női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló, 3043 néző. V.: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak).

Bietigheim: MORESCHI – Faluvégi 2, Kudlacz-Gloc 3, X. Smits 3, HVENFELT 4, Dulfer 3, Mala 3/1. Cs.: GASSAM CISSOKHO 4, Döll 1/1, I. Smits 1, Andersson, Behrend 2. Edző: Jakob Vestergaard.

Audi-ETO: TOFT – Hovden 2/1, Rju 5, Oftedal 2, Brattset Dale 1, NZE MINKO 7, Szöllősi-Schatzl 3. Cs.: Duijndam (kapus), HAUGSTED 1, Blohm 1, Gros, De Paula 2, Kristiansen 6/4, GYŐRI-LUKÁCS 4. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 5/2, ill. 8/5. Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

A győriek közül a sérült Fodor Csenge és a szülése után várhatóan csak januárban visszatérő Silje Solberg hiányzott. A hazaiaknál nem játszott Szikora Melinda, aki súlyos térdsérülés után gyógyul. 

Remekül kezdett a német bajnok és kupagyőztes (4–1), ezt követően azonban csaknem nyolc percig nem talált be, ezt kihasználva az ETO egyenlített. A beálló ellen nem tudott hatékonyan védekezni az ötszörös BL-győztes győri gárda, Kaba Gassama Cissokho tíz perc alatt négy gólt lőtt. Ezután azonban már nem voltak eredményesek a németek az első félidőben, amelyet az ETO egy 3–0-s sorozattal zárt.

Lehengerlő rajtot produkált a második felvonásban a vendégcsapat, ekkor már a brazil kapus, Gabriela Moreschi sem tudott segíteni a házigazdákon. Egy 5–1-es széria végén már 20–14-es előnyben voltak a győriek, és a folytatásban is nagy volt a különbség a két csapat között, pedig erre az első félidőben semmi nem utalt. Az 53. percben volt először tízgólos előnyben az ETO, ezt a házigazda minimálisan csökkenteni tudta a végére.

A teljes BL-mezőny egyetlen veretlen és százszázalékos csapata, a hét győzelemmel álló Audi-ETO egy hét múlva a Bietigheimet fogadja a BL csoportkörében.

 

Ulrik Kirkely: – A Bietigheim komoly nyomást helyezett ránk a mérkőzés elején. A későbbiekben lépésről lépésre építettük fel a játékunkat. A második félidőre összeállt a védekezésünk és pontosabbak voltunk támadásban, így végül sikerült a győzelem.

Estelle Nze Minko: – Kemény játék volt, ahogyan arra számítottunk. Fontos találkozón vagyunk túl, a csapat ugyan sok hibát ejtett, mégis úgy gondolom, hogy örülhetünk a győzelemnek.

Jakob Vestergaard: – Az első huszonöt percben tudtuk nyújtani azt a teljesítményt, amivel szorosabbá tehettük volna a találkozót. A második félidőben keményebb védekezést mutattak a győriek, mi pedig sok hibával játszottunk támadásban.

Kaba Gassama Cissokho: – Nehéz meccset játszottunk. Az első félidőben szinte egálban voltunk az ETO-val. A második játékrészben viszont nem tudtuk a védekezésüket megtörni. Egy hét múlva a visszavágón megpróbáljuk kijavítani a mostani hibáinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában