Női kézilabda

2023.11.18. 20:00

Bajnokok Ligája – Az utolsó öt percben nyerte meg a Bietigheim elleni meccset a Győri Audi ETO - sok-sok fotó

A Győri Audi ETO KC csak az 57. percben vezetett először a Bietigheim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, végül meg is nyerte a találkozót.

Kisalföld.hu

Bruna De Paula ezúttal nyerőember volt.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–Bietigheim 31–29 (13–17)

Győr, Audi-aréna, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, A csoport, 8. forduló, 4612 néző. V.: Barysas, Petrusis (litvánok).

Audi-ETO: Toft – Hovden 1, Rju 2, Oftedal 4, Brattset Dale, DE PAULA 8/2, Szöllősi-Schatzl 3. Cs.: DUIJNDAM (kapus), Haugsted, Nze Minko 5, Kristiansen, Broch, Blohm 2, GYŐRI-LUKÁCS 6. Edző: Ulrik Kirkely.

Bietigheim: Moreschi – Behrend 1, KUDLACZ-Gloc 5/2, X. SMITS 5/1, Gassama Cissokho 4, Dulfer 3, Mala 2. Cs.: HVENFELT 4, I. Smits 2, Johasen, Andersson, Döll 3. Edző: Jakob Vestergaard.

Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3. Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A mérkőzésen sokáig a győrieken érződött az a visszafogottság, amely a Ferencváros elleni találkozó egészét jellemezte, a szokottnál több hibát követtek el, miközben a Bietigheim remekelt. A kiegyenlített kezdés (8-8) után a 22. percben ötgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (10-15). A kapuban ötven százalék körül teljesítő Rinka Duijndam védései tartották a lelket a hazaiakban a kapkodó játékot, technikai hibák sorozatát hozó pediódusban, amelyben kilenc perc leforgása alatt egyszer talált be az ETO, miközben a védelme szinte átjáróháznak bizonyult. A szünetben négy találat volt Ulrik Kirkely vezetőedző együttesének hátránya.

 

Az ETO egy kettős emberelőnyt lőtt gól nélkül tudott le a pihenő után, miközben a vendégek változatlanul könnyedén jutottak ziccerhez vagy hétmétereshez. Húsz perccel a dudaszó előtt még öt gól volt a különbség (17–22), innen sikerült ötven másodperc alatt két találatnyira zárkózniuk a zöld-fehéreknek (20–22). Ez nagy lökést adott a házigazda csapatnak, amely védekezésben tüzesebbé vált és a közönség támogatását is jobban élvezhette ebben a periódusban, miközben a fáradni látszó Bietigheim a korábbiaknál többet hibázott. Tíz perccel a vége előtt egyenlített az ETO (26–26). A záró öt percen belül hetest rontott a német csapat, a győriek pedig az 57. percben – a mérkőzésen először – vezetést szereztek (29–28), innen pedig már nem engedte ki kezéből a nehezen kiszenvedett sikert. De Paula gólja, majd Duijndam védése végleg eldöntötte a két pont sorsát.

Ulrik Kirkely: – A Bietigheim nagyon jól játszott, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. Nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, a védekezésben sokat hibáztunk az első félidőben. A kulcspillanatokban elkövetett német technikai hibák is kellettek a győzelemnek, aminek természetesen nagyon örülök, mert végül meglett a két pont.

Jakob Vestergaard: – A végén sok hibát követtünk el, főleg védekezésben. Győrben nehéz nyerni, egész meccsen nyomást gyakorolni az ETO-ra, ez sokáig megvolt, így kicsit csalódottak vagyunk. Több is volt ebben a mérkőzésben. Tanultunk az előző összecsapásból, jól is működtek a dolgaink, talán egy pontot meg is érdemeltünk volna, de gratulálnom kell a győrieknek, akik remekül hajráztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában