8 között

2023.09.30. 21:12

Női foci - Öt gólt lőttek a győri lányok Csepelen

A Simple Női Kupa 4. fordulójában címvédő ETO FC Győr a másodosztályú Csepel otthonában lépett pályára, és magabiztos győzelmet aratott, ezzel a következő körbe jutott.

Szeitz Tibor

Csepel TC–ETO FC Győr 0–5 (0–2)
Budapest, Csepel-stadion, 100 néző. V.: Alafi.
Csepel: Bujdosó – Bernhardt, Király, Mesterházi (Malinovszky, 55.), Németh A., Nádudvari, Harsányi, Horváth E., Hári (Jakab, 57.), Fekete-Bernhardt (Helly, 81.), Kerekes. Vezetőedző: Rácz Botond.
ETO FC Győr: Borok (Halla, 46.) - Vida (Öreg, 46.), Nagy F., Kovács L., Frajtovic (Zágonyi, 49.), Süle (Kern, 57.), Sali, Ladhani (Semanova, 46.), Savanya, Vachter, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gsz.: Süle (5., 50.), Nagy F. (37.), Vachter (54.), Kovács L.

A győriek tudósítása szerint a csepeli stadionban igazi retro hangulatban érezhette magát a csapat és a szurkoló. Az első perctől kezdve védekezésre berendezkedett NB II-es ellenféllel szemben nagy fölényben játszott a győri gárda, az 5. percben Nagy F. a kapufára fejelt, a kipattanó labdát viszont Süle már a hálóba lőtte. 0-1. Ezután kihagyott győri helyzetek és kapufák jellemezték a mérkőzést, mígnem a 37. percben Savanya szögletét Nagy F. fejelte a kapuba. 0-2. Fordulás után gyors ETO-gólok következtek: az 50. percben Öreg szépen húzott el a jobb szélen, beadását Süle közelről fejelte a hálóba. 0-3. Az 54. percben szép támadást követően Vachter volt eredményes. 0-4. A ráadásban sokadik győri szöglet után, Kovács L. elé került a labda, aki szép gólt lőtt a léc alá. 0-5.

A fölényes sikerrel magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé az ETO. A találkozó egyetlen sajnálatos eseménye, hogy Frajtovic a második félidő elején bokasérülést szenvedett és le kellett cserélni. A győri lányok legközelebb jövő szombaton, már a bajnokságban lépnek pályára.
Dörnyei Balázs: – Örülünk, hogy újra együtt volt a csapat és magabiztosan hoztuk a kötelezőt a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában