Labdarúgás

2023.09.12. 11:07

Fiatalon elhunyt bátyjának ajánlja a góljait

A Vitnyéd nemrégiben kiütéses vereséget mért a Ménfőcsanak csapatára (1-7), a gólokból a vendégek csatára, Kovács Alex egymaga négy góllal vette ki részét.

Kocsis-Katona Imre

Nem idegen a góllövés a csatár eddigi pályafutásában, hiszen, ha csak a legutóbbi bajnokságot nézzük, akkor a megyei bajnokság góllövőlistájának második helyén végzett, 28 mérkőzésen 34 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.

 

- Alig hétévesen Ivánban kezdtem el a labdarúgást, majd hamarosan Fertőszentmiklósra kerültem, ahol két szezonon keresztül Horváth István keze alatt fejlődtem – kezdte bemutatkozását Kovács Alex. - Ezt követően egy Bozsik program kiválasztóján kerültem el az SC Sopronhoz, ahol az utánpótlás csapatokban nyolc évet töltöttem el. 

A 2017/18-as szezonban az NB II-ben szereplő SVSE csapatába is bekerült néhány mérkőzésre, aztán egy szezont a megyei első osztályban az SC Sopronban szerepelt. 

- Egy rövid hegykői kitérő után az első vitnyédi szezonom kissé döcögősre sikeredett, mivel a harminc mérkőzésen mindössze hét gólt sikerült szerezni, de aztán a Caola Sopron csapatában az elmúlt bajnokság során sikerült a megyei góllövőlista második helyén végeznem. Sopronban Gosztola József, Vitnyéden Csermelyi Imre segített sokat a fejlődésében.  

Érdekesség, hogya 28 mérkőzésen elért 34 góljából kilencet éppen a Ménfőcsanak ellen szerzett, Sopronban ötször, míg Ménfőcsanakon tavaly is négy alkalommal zörgette meg a hálót.

- A soproni időszakomat követően aztán döntenem kellett, hogy az ausztriai munkát és az alacsonyabb szintű labdarúgást választom, vagy teljes energiámat a futballra fordítom. Én az előbbi választottam, s amikor ismét megkerestek Vitnyédről, nem volt kérdéses a válaszom. Mind a csapat, mind pedig a szurkolók részéről családias környezetet ismertem meg, s nagyon jól érzem magam. Örülök a góljaimnak, amelyeket mindig a hat éve, fiatalon elhunyt bátyámnak ajánlom fel, aki nagyon szerette a labdarúgást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában