Várják a nevezéseket

2023.08.03. 13:25

Szombaton rajtol a minimaraton Tatán

A 40. Tatai Minimaraton és Félmaraton Nemzetközi Utcai Futóversenyt rendezik meg a hétvégén, augusztus 5-én, szombaton délután Tatán.

Kiss T. József

A versenytávok: 13,5 kilométer a minimaraton és 21,1 kilométer a félmaratoni táv. A rajt és cél a Várkanyarban lesz, a futók, nők és férfiak különböző kategóriákban, egyéni és váltószámokban rajtolnak el délután 4 órakor. Az előnevezések lezárultak. A helyszínen nevezni augusztus 4-én 15–20 óra között, valamint a verseny napján a Magyary Zoltán Művelődési Központban lehet déli 12 óra és 15 óra 15 perc között. 

A futók idén is a Várkanyarban rajtolnak el. Fotó: Kisalföld-archívum


A Minimaraton szintideje 140 perc, a félmaraton szintideje 180 perc. A verseny fővédnöke Michl József, Tata polgármestere. A szabadidős sportesemény rendezője és szervezője Tata Város Önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület (Footour SE), valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. 

A Tatai Minimaraton Nemzetközi Futóversenyt 1984-ben rendezték meg először, azóta öregbíti Tata hírnevét: volt év, amikor a Páneurópai Unió védnökségét élvezte, és volt, amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság „Sport for All Bizottsága” a kiemelt rendezvények közé sorolta. 2019-ben a verseny a félmaratoni távval (21,1 kilométer) egészült ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában