Utánpótlás

2023.07.26. 12:33

Röplabdával ismerkedtek

Tatabányán régi és nagy hagyománya van a röplabdának.

Kiss T. József

Egy kis lazító gyakorlatra is szükség volt a tábor foglalkozásain. Fotó: Kiss T. József

A vármegyében Dágon is volt egy nagy sikereket elérő férficsapat. Nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-nevelésre, infrastruktúrát fejlesztettek, majd csarnokot építettek. Abban az időben a kis lélekszámú falu nagy csapatává váltak a Dág KSE röplabdázói. A hazai mérkőzéseken „fél Dág” szurkolt a röplabdázóknak. 2016-ig szerepeltek az Extra Ligában, aztán hullámvölgy következett. 

„Most ismét felfelé kapaszkodik az együttes, a következő bajnokságot újra az élvonalban kezdjük” – tudtuk meg Kiss Kálmántól, a Dág KSE röplabdaszakosztálya vezetőjétől. „Az utánpótlásbázisunkat kiterjesztjük Tatabánya felé is. Jól szolgálja ezt a célt, hogy a Búzavirág úti sportcsarnokban délelőttönként nyári röplabdasporttábort szervezünk. A Váci-iskola tornatermében ősztől kezdődik az oktatás, várjuk a 8–12 éves fiúkat röplabdázni” – tette hozzá Kiss Kálmán szakosztályvezető. 

A terem gyerekzsivajtól és labdapattogástól is hangos volt délelőtt és délután is. A gyerekek szorgalmasan készültek, figyelték az edzők utasításait, kéréseit. A tábor szakmai vezetésére Tihanyi Dórát, a Vértes Volán egykori játékosát kérték fel, aki segítőjével, Huszka Anikóval együtt a sportág alapjait ismertette meg a gyerekekkel. Egyfajta kedvcsináló volt a nyári foglalkozás a röplabda iránt érdeklődőknek. „Azok a fiúk, akik megkedvelik ezt a sportot, ősszel jelentkezhetnek a Váci-iskolában” – tette hozzá Tihanyi Dóra. 

Nosztalgiázás is volt az edzések közötti szünetekben. A foglalkozások alkalmával szívesen ismertették meg a gyerekekkel a régebbi kiváló tatabányai és dági játékosokat, beszéltek az elért eredményeikről. A fiatalok közülük is választhatnak példaképet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában