Labdarúgás

2023.07.22. 08:07

Húsz éve volt bajnok a győri DAC

Húsz évvel ezelőtt, 2002/03-ban kiegyensúlyozatlan volt az Unicentrál megyei I. osztály színvonala, a kimondottan izgalmas és színvonalas mérkőzések mellett egyáltalán nem voltak ritkák az öt-hat gólos győzelmek, sőt, a bajnokcsapat volt, hogy tizenöt góllal terhelte meg egy mérkőzésen ellenfele kapuját.

Papp Győző

Az Integrál-DAC bajnokcsapata. Felső sor balról: Kutich Péter, Keszei János, Baracskai Dávid, Pécsvárady Attila, Nagy Kornél, Kocsis Imre, Varga László, Segovits Zoltán. Középső sor: Tóth László kapusedző, Farkas József, Tóth Balázs, Gulyás Gábor, Kapui János technikai vezető, Füzi Géza pályaedző, Németh Gyula gyúró, Kovács László, Reizer Norbert, Mayer János, Horváth Dénes vezetőedző. Alsó sor: Németh Kornél, Tamási Gábor, Nagy Gábor, Fajkusz László, Domokos Attila, Nagy Tamás, Varga Gábor, Czetti Balázs.

A pontvadászat végére két- esélyessé zsugorodott a bajnokság, a bajnoki címért tartó hatalmas versenyfutás végén a remeklő Integrál-DAC egyetlen ponttal megelőzte a kiválóan küzdő abdai gárdát. 

Meggyőző teljesítménnyel, teljesen megérdemelten végzett az élen a nádorvárosi csapat és léphetett ezáltal magasabb osztályba, az NB III-ba. A gólkülönbsége egészen fantasztikus volt: 131–16. Érdekesség, hogy az ezüstérmes abdai csapat is száz gól felett lőtt (116). 

A legtöbb találatot a DAC színeiben szereplő Czetti Balázs és az abdai Tóth Norbert érték el, így ők lettek a gólkirályok. 

Győrött, az Integrál-DAC sporttelepén a Tét elleni mérkőzés előtt – majd a meccsen is (10–1) – gálát rendeztek az utolsó fordulóban. Régen volt rá példa, hogy bajnokcsapatot ünnepelhettek a patinás klubnál és régen volt az is, amikor 1200 néző látogatott ki a Pápai úti sporttelepre. 

Az első szó a gratuláció a játékosoknak. A második pedig köszönet mindazoknak, akik az első szóra önzetlenül segítették munkánkat és két éve töretlenül bíztak abban, hogy ezt a nagy múltú csapatot a tolatóvágányról jó irányba kormányozzuk

– nyilatkozta Horváth Dénes vezetőedző a bajnokság végén. 

A gálára meghívták a klub korábbi NB I/B-s csapatainak több kiválóságát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában