21 meccs

2023.04.07. 08:12

Megyei foci - Nagy skalpot szerzett a Kapuvár a Koroncó ellen

Hosszú idő – huszonegy mérkőzés – után szenvedett vereséget a megyei I. osztályú Koroncó. A listavezető zöld-fehérek Kapuváron kaptak ki hétvégén 4–2-re.

Szeitz Tibor

Így ünnepelt a kapuvári együttes a győztes rangadó után. Fotó: Kapuvár SE /Facebook

Ezzel együtt a Jäkl Antal által irányított együttesnek még mindig hatalmas az előnye, tíz ponttal előzi meg a második helyen álló SC Sopront.„Le a kalappal a Kapuvár előtt, amely láthatóan felszabadultan futballozott. Sajnos kettő-kettőnél kihagytunk egy ziccert, a hajrá pedig jobban sikerült ellenfelünknek. Nyilván szép lett volna veretlenül megnyerni a bajnokságot, de minden sorozat megszakad egyszer. Talán nem is jött rosszkor ez a vereség, ami után lekerül egyfajta teher a vállakról. Elég nagy az előnyünk, amit biztos vagyok benne, hogy meg tudunk tartani a szezon végéig” – mondta Jäkl Antal. 

A Kapuvár nem kezdte valami fényesen a szezont, a Hegykő és a Mosonmagyaróvár II elleni vereséget követően kétszer is döntetlent játszott, majd kiesett a csapat a megyei kupából. Csermelyi Imre váltotta Mayer Jánost, s a korábbi ETO-játékos döntetlennel debütált edzőként volt csapata, a Vitnyéd ellen. Ez- után következett a listavezető, s régóta hibátlan Koroncó elleni győztes rangadó. 

Azt azért mindenképp el szeretném mondani, hogy egy nagyszerű, élmezőnyben lévő csapatot rakott össze Mayer János, aki az elveszített kupatalálkozó után jelezte, hogy más talán tudna egy újabb lendületet adni a társaságnak

– szögezte le Böcskör Zsolt, a kapuváriak elnöke. – Két napunk volt új edzőt keresni, s szerencsére Csermelyi Imre épp szabad volt. Ő a fiatal generációt képviselő edző, ráadásul kapuvári, így kötődik is a klubhoz. A csapat tudása adott volt, de örülünk, hogy máris hozzá tudta tenni a gárdához azt a hajszálnyit, azt a frissességet, amit vártunk. Bár még sok nagy csata vár ránk, mindjárt hétvégén a Sopron elleni is, bízunk benne, megmarad ez a lendületünk.” 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában