Női kézilabda

2023.04.05. 19:43

Már tudja, mikor hagyja ott a válogatottat Sandra Toft, az Audi-ETO dán kapusa

Bár Sandra Toft 15 éve tagja a dán női kézilabda-válogatottnak, ugyanolyan izgatott minden mérkőzés előtt, mint a debütálásakor. Pedig csaknem 170 meccs telt el azóta, hogy 18 évesen bemutatkozott, azt mondta, a hatalmas tapasztalata ellenére sem tudja levetkőzni izgalmát a nemzeti csapatban.

kisalfold.hu

Sandra Toft a mai napig izgul a válogatott meccsek előtt.

Fotó: Liselotte Sabroe Riztau/Scanpix

„Minden mérkőzés ugyanolyan fontos számomra, mint amikor debütáltam és először szerepeltem a válogatottban. Pontosan ugyanaz az érzésem támad, amikor pályára lépek” – nyilatkozta a dán TV2-nek – melyről a daniasport.hu oldal számolt be – a svédek elleni felkészülési mérkőzés előtt.

„Valószínűleg még mindig én vagyok az egyik legidegesebb a csapatban. Néha azt kívánom, bárcsak ne így lenne, de állandóan ez történik. Valószínűleg azért, mert annyira szenvedélyes vagyok és ilyen sokat jelent számomra, hogy a nemzeti csapat tagja lehetek.”

A Győri Audi ETO KC 33 éves kapusa azt mondta, ez egyben egy jel számára a pályafutását illetően is.

„Azon a napon, amikor egy nemzetközi meccs előtt nem érzem a feszültséget, valószínűleg azt jelenti majd, hogy ideje abbahagyni” – tette hozzá.

Toft eddig két érmet szerzett a dán felnőtt csapattal: 2021-ben világbajnoki bronzot, tavaly egy Európa-bajnoki ezüstöt. De a cél, mint mindig az, hogy aranyérmes legyek a csapat.

„Nem igazán érdekel, hogy olimpia, vb vagy Eb, csak azt az érzést szeretném átélni, hogy végre aranyérmet nyerek” – nyilatkozta.

Az ETO-ban együtt szerepel válogatottbeli társával, Anne Mette Hansennel, aki csodálja a kapust: „Igazán lenyűgöző, hogy már 170 válogatottságnál jár, ez olyasvalami, amit magam is szeretnék elérni.”

Az Esbjerg 22 éves kapusa, Anna Kristensen is élvezi, hogy tanulhat tapasztalt válogatott kollégájától.

„Sandra nekünk, viszonylag új játékosoknak is egyfajta biztonságot nyújt a válogatottban. Óriási tapasztalattal rendelkezik, ezért igyekszem minden tanácsát megfogadni” – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában