Második meccs

2023.03.17. 14:52

Női kosárlabda euroliga - Telt ház előtt javítana a Sopron Basket

Pénteken 18 órakor hátrányból próbál egyenlíteni a világsztárok sorát felvonultató Fenerbahce ellen az Euroliga negyeddöntőjében a címvédő Sopron Basket.

kisalfold.hu

Mint ismeretes, kedden a soproniak, azok után, hogy három negyeden át remekül tartották magukat, húszpontos vereséget szenvedtek a két győzelemig tartó párharc első összecsapásán.A szezon rendkívül kellemes meglepetése a soproni csapatban az Euroliga-szinten újonc, saját nevelésű Böröndy Vivien bátor, határozott és a csapat számára rendkívül hasznos játéka. Neki a keddi találkozó volt az első Euroliga-rájátszás-­mérkőzése, s azon is mindenféle megilletődöttség nélkül, hasznosan, eredményesen játszott. 

– A keddi volt élete első Euro­liga-rájátszás-mérkőzése, ráadásul az egész alapszakasz messze legjobb győzelem-vereség mutatójával rendelkező Fenerbahce otthonában. Mennyiben volt önnek más ez a mérkőzés, mint egy csoportmeccs? – kérdeztük Böröndy Vivientől. 

– A csoportbeli ellenfelekhez képest számomra érezhető volt a különbség, főleg sebességben, dinamikában. Egy olyan kiváló csapat játékosai­ról van szó, akik egyénileg tényleg a topkategóriába tartoznak és ez abszolút érezhető is volt a mérkőzésen. Nem voltam idáig hasonló szituációban, és olyan szempontból is vártam a párharcot, hogy felmérjem, hol tartok egy ilyen minőségi kerettel kiálló csapat ellen, amelyben konkrétan a világ legjobb játékosai közül játszanak többen is egy helyen. 

– Mit vár a visszavágótól? 
– Szeretnénk a pénteki meccsen is hasonló elánnal és végig az első három negyedben látott teljesítményt nyújtva pályára lépni. Úgy gondolom, a hozzáállással az előző mérkőzésen sem volt probléma, a hibáinkat pedig próbáljuk kijavítani. 

– Mit érzett Isztambulban, mennyit segített a török közönség a Fenernek, és milyen hangulatú mérkőzésre számít este a Novomatic-arénában? 
– Isztambulban telt ház előtt játszottunk, s a Fenernek is van egy tábora, végig buzdították őket, nagyon jó volt a hangulat. Nagyon remélem, itthon a szurkolóink közül is minél többen kijönnek, s nálunk is telt ház lesz. Abban is bízom, hogy szurkolóink segítségével sikerül jól „lehozni” a meccset. A kupamérkőzéseken nagyon jó volt a hangulat, a biztatás, remélem, ahhoz hasonló légkörben tudunk játszani. Abszolút úgy állunk a mérkőzéshez, hogy megpróbáljuk megnyerni. Tényleg apait-anyait beleadva, hogy a jövő héten visszatérhessünk Isztambulba, egy döntő ütközetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában