Női kosárlabda NB I

2023.02.26. 16:39

A bajnokságban javított a Sopron Basket - fotók

A Sopron Basket csapata a meccs vége előtt 2 perccel 10 ponttal elhúzott és eldöntötte a rangadót.

kisalfold.hu

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 65-57 (15-16, 11-9, 23-14, 16-18)    

Sopron, női NB I,  800  néző. V.: Tóth C., Nagy V., Frányó.

Sopron: TURNER 7/3, Fegyverneky 6, Sitku 4, BROOKS 17/6, MAGBEGOR 20. Cs.: Epoupa 3, Sztankovics, Böröndy, Varga 2, CZUKOR 6/3. Edző: Gáspár Dávid.

Szekszárd: STUDER  10/6, Mányoky 2, MIKLÓS 17/12, Bálint 2, GOREE 20. Cs.: Krnjics 2, Wallace 4, Szűcs. Edző: Djokics Zseljko. 

Epoupa érkeztével a Sopronnál figyelni kell, hogy a légiósok közül ki marad ki - ezúttal  Kunek játékától tekintett el Gáspár.  Jobban, határozottabban kezdett és a szakasz közepén Goree vezérletével 11-5-re ellépett a Szekszárd. A Sopron és Magbegor kosarával közelített. Miklós második hármasa és a reklamáló Dokics technikaija után minimális vendég vezetéssel zárult az etap. 

A második elején 3 percig nem esett kosár. Goree büntetőkből, Krnjics akcióból növelte a vendég előnyt. Négy és fél perc után Magbegor dobta a negyed első soproni pontjait. Ez lendület adott a hazaiaknak, akik Brooks vezette 6-0-lal fordítottak. Miklós visszavette a vezetést a Szekszárdnak, ám a félidő hajrájában - 9 rontott kísérlet után - Brooks bedobta az első hazai hármast, félidőben a Sopron "ment" 1 ponttal.

A második félidő elején váltva estek a kosarak. Turner hármasa adott nagy lökést a hazaiaknak, akik labdákat, s könnyű kosarakat, felállt védelem ellen pedig Brooks révén triplát szerezve egy 11-0-lal 10 ponttal elhúztak. A negyed második felében Studer és Magbegor, majd Czukor és Miklós  "váltott" triplát, 10 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt a Sopron.

Ez Goree 2+1-es akciójával kezdődött. Egy Studer vezette 9-2-vel hamar feljött a Szekszárd, ráadásul Brooks egy sportszerűtlen hibával kipontozódott. Magbegor lendítette át két duplával a holtponton a Sopront, a remekló Miklós negyedik triplája fokozta az izgalmakat. Tartotta 5 pont körüli előnyét a Sopron, amely Magbegor és Eopupa találataival 2 perccel a vége előtt 10 ponttal elhúzott és eldöntötte a rangadót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában