Olimpia

2022.12.20. 14:43

Zsivotzky Gyuláné Komka Magdolna kapta az emlékdíjat

Közgyűlést tartott a sikátori Zsivótzky Gyula Olimpiai Baráti Kör. Az egyesületté válásának tizedik évfordulóját ünneplő sikátori olimpiai kör jubileumi közgyűlést tartott, amely ezúttal a minden évben megrendezett Zsivótzky Gyula Emléknap programjába illeszkedett.

kisalföld.hu

A közgyűlés résztvevői két „idősíkban” tekintettek vissza a mögöttük lévő időkre. Az elmúlt hónapok eseményeit dr. Tóth Ferenc, a felügyelőbizottság elnöke foglalta össze. Beszámolója szerint a kör idén összességében teljesíteni tudta célkitűzéseit, tervezett éves programjai zömmel már meg is valósultak. 

Az esztendő egyik kiemelkedő eseményének minősítette a Magyar Olimpiai Akadémia Kisbéren tartott 75. Vándorgyűlését, amelynek kezdeményezésében és szervezésében egyaránt szerepet vállaltak az egyesület tagjai. Zsivótzky Gyula gyermekkorának egyik helyszíne, ahol a későbbi bajnok kalapácsvetés iránti érdeklődése is felébredt, méltó körülményeket nyújtott a szintén jubileumi eseménynek. 

A kör tagjai az év során más alkalmakkal is adóztak a névadó emlékének. Így halálának 15. évfordulóján tartott koszorúzással, majd a Magyar Olimpiai Bizottság novemberi közös megemlékezésén, s természetesen ide sorolható az évről évre megrendezett emléknap is.

Dr. Printz János Károly, az egyesület elnöke ezt a gondolatot fűzte tovább, amikor az elmúlt évtizedet átívelve szólt a Zsivótzky-kör „védjegyeiről”. Előadásában kiemelte, hogy a kör tevékenyégének vezérfonalait változatlanul az alakulásakor elfogadott és lerögzített célkitűzések jelentik. Olyan hagyományteremtő rendezvényeinek sorát, mint az emléknap, a nagy érdeklődéssel zajló olimpiatörténeti konferenciák, a Zsivótzky-futások, az olimpiai bajnokunk sportolói pályafutásának állomásait követő utazások, a közös adventi séták, illetve az aktív sportolás és annak inspirálása a „zsivótzkysok” mindennapjainak részévé váltak. 

Az elnöki összefoglaló illusztrációjaként a helyszínen, a sikátori kultúrházban megtekinthető alkalmi „mini” kiállítás képei szolgáltak.

Az ünnepi összejövetel egyik fénypontját ezúttal is a Zsivótzky-emlékdíj átadása jelentette, amelyet a jubileum évben – a község polgármestere, Kovács József Imréné és dr. Tóth Ferenc társaságában – az egyesület elnöke adott át Zsivotzky Gyuláné Komka Magdolnának, a kör egyik meghatározó egyéniségének. 

Kétszeres olimpikon magasugrónőnk az elmúlt években az egyesület szinte minden rendezvényén jelen volt, lelkes résztvevője és támogatója különböző olimpiai programoknak, beleértve a Magyar Olimpiai Akadémia tevékenyégét is. A díjjal kifejezett elismerése mellett a közgyűlés egyhangúlag beválasztotta a vezetőségbe. 

A következő esztendő nagyobb eseményei közül örömmel fogadták a tagok is azt a hírt, mely szerint a MOA 77. Vándorgyűlése Mosonmagyaróváron lesz 2023 májusában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában