Európa Liga

2022.02.12. 19:01

Női kézilabda EL - Tízgólos vereség Besanconban, már nem juthat tovább az MKC

Több góllal kapott ki a Mosonmagyaróvár, mint amennyivel Győrben nyerni tudott a Besancon ellen, így az utolsó fordulótól függetlenül kiesett az Európa Ligából.

Fotó Török Attila - Nemzeti Sport

A magyar csapatból Babinszky Lara, Csekő Brigitta, Stranigg Zsófia, Lancz Barbora és Pásztor Noémi is hiányzott, így csupán tíz mezőnyjátékos és két kapus állt Gyurka János vezetőedző rendelkezésére.
    

Jól kezdtek a vendégek, ám a franciák csakhamar átvették a játék irányítását. A kilencedik percben még csak 6-5-re vezetett a Besancon, amely egyre jobban védekezett, és gyors ellenakciókkal 12-6-ra elhúzott. Tíz perc alatt csupán egyszer talált be a Mosonmagyaróvár, amelynek védekezése a folytatásban sem javult, így a 25. percben már tíz találat volt a hátránya. Gyurka János már másodszor kért időt, de ennek csak annyi hatása volt, hogy a szünetig nem nőtt tovább a különbség.
    

Sok volt a hiba mindkét oldalon a második félidő első felében, a magyar csapat hátránya a 47. percre két góllal csökkent (26-18), ám sérülés miatt elveszítette válogatott irányító-átlövőjét, Tóth Esztert. A franciák 30-19-es állás után némileg kiengedtek, a Mosonmagyaróvár játékosai az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egy 4-1-es sorozattal ismét közelebb férkőztek ellenfelükhöz, ám a hajrá a Besanconnak sikerült jobban, és végül 34-24-re nyert.
    

Mivel a két együttes győri meccsét 38-30-ra nyerték meg a magyarok, az egymás elleni eredmények nem nekik kedveznek, így a csoport további mérkőzéseitől függetlenül eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár nem juthat tovább a negyeddöntőbe.
    

A hazaiaknál Aleksandra Rosiak nyolc, Camille Aoustin hat gólt lőtt, Roxanne Frank tíz lövést védett. A vendégeknél Tóth Eszter hat találatig jutott, Szemerey Zsófia pedig 12 lövést hárított.
    

A négy vereséggel álló Váci NKSE - amely már szintén nem juthat tovább - vasárnap a francia Chambray Touraine együttesét fogadja, a két győzelemmel és három vereséggel rendelkező Mosonmagyaróvár pedig jövő vasárnap a horvát Lokomotiva Zagreb ellen, Győrben zárja a második számú európai kupasorozat csoportkörét.

 

Besancon-Mosonmagyaróvár 34-24 (19-9)

 

Percről percre

60. perc: Törököt kiállítják két percre. Nem sokkal utána Asanint is. Hétméterest dobhat Zazai, immár harmadszor hibázza el. A kettős emberhátrányban támadó óváriak lőni már nem tudnak. Vége a mérkőzésnek.

59. perc: Kapu mellé megy Rosiak lövése, Szemerey is beleért. Asanin lövését is fogja a kapus. Hazai időkérés.

58. perc: Labdát veszít Asanin. 

57. perc: Rosiak egy az egyben: gól. 33-24. Üres kapus gólt Roberttől. 34-24

56. perc: Tóth G. lövése elmegy a kapu mellett. Aoustin lövése Szemereyről megy a kapufára, de sajnos hétméterest lőhetnek a hazaiak és kiállítják két percre Mihályt. Szemerey védi a büntetőt.

55. perc: Asanin harmadszor eredményes. 32-24. Lépéshiba Mariotnál. Jó a hazaiak blokkja, de a labda marad az MKC-nál.

54. perc: Szemerey védi Granier ziccerét. 

53. perc: Szemerey lábbal véd, hétméteres a túloldalon. Tóth G. lövi ezt is, de Bonnet kivédi. 

52. perc: Rosiak nagy gólt dob. 32-22. Kovács P. lő a bal alsóba. 32-23.

51. perc: Asanin lövi a huszadikat. 30-20. Hétméteres a franciáknak. Zazai ezúttal bedobja. 31-20. Kovács P. válaszol. 31-21. Gyors óvári gól ismét, Hajtaitól. 31-22.

50. perc: Cusset szerez gólt. 30-19. Kovács hibája után újabb francia gól, Aoustin dobja. 30-19.

49. perc: Török pattintja kapu fölé a labdát. 

48. perc: Asanin harcol ki hétméterest. Tóth G. lövi a büntetőt, méghozzá a kapuba. 27-19. Rosiak válaszol. 28-19

47. perc: Hajtait elüti Granier: ez is hetes, ez is két perc. Tóth Eszter lövi, és ezt sem hibázza el. 26-18. Cusset kap labdát tisztán, gól a vége. 27-18.

46. perc: Asanin gólja úgy kellett, mint egy falat kenyér. 26-17. Hétméteres a másik oldalon, Kovács Patríciát pedig megint kiállítják két percre. Zazai lövi ezt is, de Szemerey kezébe dobja. 

45. perc: Passzívból lő Tóth G., nincs gól. Fölé lövi a ziccert Granier. 

44. perc: Tóth G. passzolja a labdát pályán kívülre. 

43. perc: Kojic után Robert is technikai hibát vét. 

42. perc: Hajtai eredményes. 25-16. Beállógól Cussettől. 26-16.

41. perc: Ismét megvan a labda az óváriaknak! De jó lenne faragni a hátrányon, emberhátrányban is. Milic lövését azonban védi a kapus. Granier pedig a rövid felsőbe lövi a labdát a jobb szélről. 25-15.

40. perc: Kovács P. későn engedi el ellenfelét, őt is kiszórják két percre. Labdát szerez az MKC, Tóth G. hajítja be aztán az üres francia kapuba. 24-15.

39. perc: Cusset két percre kiáll, hiába tiltakoznak a hazaiak. Tóth G. harcol ki büntetőt. Tóth E. lövi, a kapus tehetetlen. 24-14.

38. perc: Hajtai a vonalra lép. Szegény ember esete az ággal. Mairot szerez gólt. 24-13.

37. perc: Kovács kapu mellé lő. A gyors ellenakciót Aoustin góllal zárja le. 23-13.

36. perc: Tóth G. gyors góljára most nagy szükség volt. 22-12. Aoustin lövése nem ér gólt, Milic kapja a bepassz, ő betalál. 22-13.

35. perc: Frank védi Hajtai lövését. Távoli átlövésgól Mairot-tól. 22-11

34. perc: Nagyon magas a passz a szélsőnek Tóth Esztertől. Hétméterest lőhet a Besancon. Zazai bedobja egykori csapattársának, Mistinának. 21-11.

33. perc: Aoustin lövi a második félidő első hazai gólját. 20-11.

32. perc: A francia csapat hibázik támadásban. Tóth E. betalál. 19-11.

31. perc: Folytatódik a meccs. Kovács eredményes. 19-10.

30. perc: Megint passzívban a Besancon. Ez is beakad, Dembélé a gólszerző. 19-9. Szünet jön.

29. perc: Hazai időkérés. Passzívból lőnek a franciák. A labda megvan, Kovács P. próbál az üres kapuba találni. Visszaér a kapus.

28. perc: Dembélé passza ismét rossz helyre megy. Aoustin találja arcon Tóth Gabriellát: két perc a "jutalma". Elképesztő hiba az óváriaknál: passz helyett kétszer indulás.

27. perc: Dembélé a kapufára lövi a labdát. Tóth G. szabálytalan támadásban. 

26. perc: Időt kér ismét Gyurka János. Kapu fölé száll Tóth Eszter lövése. Labdaszerzés, gyors óvári gól. Mihály szerzi. 18-9.

25. perc: Tóth G. hibázik, Aoustin az üres kapuba lő. 18-8

24. perc: Mihály lövését védi a kapus, a svájci játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. A túloldalon viszont látják Granier gólját. 17-8. Elfogyott az óváriak Győrben megszerzett előnye. 

23. perc: Óvári hetes: Tóth E. bedobja. 15-8. Dembélé gólt dob, Milicet pedig kiállítják két percre. 16-8.

22. perc: Asanin rosszul passzol. Mistina elsőre még védi Mariot lövését, a kipattanót Robert dobja a kapuba. 15-7.

21. perc: Újabb hazai gól, Rosiak már ötgólos. 14-7.

20. perc: Passzívban már a franciák. Faure egyénileg megoldja. 13-7. Pályán kívülre megy Tóth E. passza, lecsorog az emberelőny.

19. perc: Kovács P. lövését is védi a kapus, de marad az MKC-nál a labda. Robert kiáll két percre. Tóth E. lő nagyon szép gólt végre, hét perc után. 12-7.

18. perc: Asanin bejátszása nem jut el a beállóhoz. Mihály labdát szerez.  

17. perc: Tóth E. lövését védi a kapus, Frank. Mistina véd ismét. 

16. perc: Asanin lövését blokkolják. Mistina véd Robert lövését. Sajnos Asanin sem talál be.

15. perc: Tóth G. hibázik, Robert is gólt dob. 12-6

14. perc: Újra Rosiak szerez gólt, immár a negyediket. 10-6. Mariot is betalál, öt gól már a hátrány. 11-6.

13. perc: Gyorsan jön a válasz Rosiaktól. 9-6.

12. perc: Hajtai lő gólt. 8-6.

11. perc: Faure kerül helyzetbe, gól a vége. 8-5. Gyurka János időt kér. 

10. perc: Aoustin eredményes ismét. 7-5. Tóth G. megint talpról, test mellől próbálkozik, sajnos ezúttal sem jut a labda a kapuba. 

9. perc: Rosiak ismét. 6-4. Tóth G. pazar passza után Török lő gólt. 6-5.

8. perc: Rosiak nagy gólt szerez. 5-4

6. perc: Sárga lap Mairotnak. Török egyenlít. 4-4.

5. perc: Mairot akrobatikus mozdulattal kerül helyzetbe, és be is talál a kapuba. 4-3.

4. perc: Aoustin egyenlít. 3-3.

3. perc: Passzívig támad az MKC. Tóth E. távoli lövését lábbal védi Frank. A labda marad az óváriaknál, Tóth Eszter aztán betalál. 2-3.

2. perc: Szépít Mairot. 1-2. Sajnos Tóth G. lövése elmegy a kapu mellett, Granier pedig egyenlít. 2-2. A baj nem jár egyedül: Asanint kiállítják két percre.

1. perc: A fehérmezes óváriak kezdik a meccset, pirosban a hazaiak. Szélsőgóllal indul a mérkőzés, Hajtai szerzi. 0-1. Szemerey védi Rosiak lövését. Tóth G. is betalál egy gyors akció végén. 0-2.

 

Előzetes - A két csapat a sorozat nyitókörében találkozott egymással, akkor Győrben 38–30-ra az az MKC nyert, mely szerdán NB I-es mérkőzésen alaposan megszorongatta az FTC-t (31–34). – Az a játék, teljesítmény, amire képes volt a csapat a Fradi ellen, a jelenlegi helyzetünkben engem is meglepett – kezdte Gyurka János, az MKC vezetőedzője. – A játékosok ismét bebizonyították, nagyon tudnak küzdeni a klubért, a csapatért és egymásért. Ez pedig kell hogy önbizalmat adjon nekünk, de mivel kilenc nap alatt már a negyedik mérkőzésünket játsszuk le, így nehéz lesz ezt megismételni szombaton. Sajnos a létszámunkban sem lesz jelentős változás, amit azért sajnálok nagyon, mert így nem tudjuk megmutatni az igazi erőnket. Felkészültünk a francia ellenfelünkből, amelyben nagyon képzett kézilabdázók szerepelnek. Az biztos, nekünk ezen a találkozón is meg kell határozni a céljainkat, nem szabad a gólkülönbséggel foglalkozni, mert az rossz stratégia. Abban bízom, hogy a mérkőzés után a saját kezünkben marad a sorsunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában