Bajnoki

2022.01.12. 07:03

Női kézilabda NB I - Kikapott az MKC a Budaörstől

35-31-es végeredménnyel.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archív

Fotó: Török Attila

Budaörs–Motherson-MKC 35–31 (17–17)

Budaörs, Városi Uszoda és Sportcsarnok, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Felhő, Öcsi. 

 

Budaörs: VÁRTOK R. – SZABÓ-MÁJER 5, Hajduch 3, PÁLOS-BOGNÁR 10/5, J. AGBABA 6, JOVOVITY 4, Tóth M. 2. Cs.: Bőle (kapus), Smid, Zsigmond 1, SZABADFI 2, Braun 1, Palotás 1. Edző: Buday Dániel.

 

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Kojic 1, LANCZ 5, Pásztor 3, Kovács P. 2, TÓTH G. 9, Stranigg Zs. 2. Cs.: Mistina (kapus), Tóth E. 6/6, Asanin, Török L., Hajtai 3. Edző: Gyurka János. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/6. Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

 

Erőteljesen kezdett a hazai gárda és az első percekben háromgólos előnyt szerzett. Az MKC tíz perc után érte el az üzemi hőfokot, ezt követően pedig teljesen kiegyenlített játékot hozott az első félidő. A második játékrész hektikus játékot hozott és a rohanás nem feltétlen kedvezett az MKC-nak. A látványos, sokgólos, izgalmas mérkőzés hajrájának négygólos budaörsi előnyről vágtak neki a csapatok, a mosonmagyar- óváriak pedig hiába próbáltak felzárkózni. Az eksztázisban játszó hazaiak innen már nem engedték fordítani a Lajta-partia- kat és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

 

 Gyurka János: – Négy nap alatt két mérkőzés most látjuk, hogy megfogta csapatunkat. Különösen a mérkőzés elején és végén nem tudtunk megfelelően koncentrálni. Próbáltam cserélni, védekezéseket váltani, de ezek sem működtek. Fejben tompák voltunk.

 

Korábban

 

Budaörs-Mosonmagyaróvár

 

A mérkőzés eredményének alakulása itt >>

 

Előzetes - Gyurka János együttese hétvégén lejátszotta története első nemzetközi kupameccsét, az Európa Ligában magabiztos győzelmet aratott a francia Besancon ellen. Sok idejük tehát nem maradt a pihenésre, ráadásul ez egy új szituáció a csapat számára, hogy a következő időszakban heti két mérkőzés vár a csapatra. Ennek ellenére győzelmi reményekkel utazik Budaörsre a gárda, hiszen a két pontra nagy szükségük van Tóth Gabrielláéknak, hogy ne szakadjanak le a bronzéremért vívott versenyfutásban.

 

– Tartalmas lesz ez a hetünk, hiszen két idegenbeli találkozó is vár ránk – mondta Gyurka János, az MKC vezetőedzője, utalva arra, hogy az MKC szombaton este hatkor a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában játszik EL-mérkőzést. – Figyelnünk kell tehát a felkészülésre, a terhelésre, az utazásokra, nagyon okosan beosztva az időnket. Ugyanúgy kezeljük a mérkőzéseinket, tisztelve az egyéni stílusban, komoly tempóban kézilabdázó Budaörs csapatát. Azt is pontosan tudjuk, hogy a kötelezőnek tartott győzelmek a legnehezebbek, amit a bajnokság újonca már meg is erősített néhány figyelemre méltó eredménnyel. Sikeres nemzetközi mérkőzés van mögöttünk, de a szurkolóink elismerését, szeretetét meccsről meccsre, sőt, napról napra ki kell érdemelnünk, és ezen a szemléleten soha nem változtatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában