duatlon

2020.10.20. 08:35

Győri sikerek duatlonban

Az idei év a Győri Triatlon Sportegyesület számára három duatlon versennyel zárult, ahol szép sikerek születtek.

kisalfold.hu

A duatlon szezon szeptember 27-én indult Ajkán, ahol a felnőttek a rövidtávú országos bajnokságon, míg a fiatalok az utánpótlás ranglistaversenyén mérettették meg magukat. Újonc 2 kategóriában a rutinosnak mondható Németh Dorián kiegyensúlyozott versenyzéssel a 8. helyen, míg az első versenyét teljesítő Battyányi Levente 24. helyen végzett. Gasztonyi-Maller Bence összeszedett versenyzéssel, az egyéni rekordját felülmúlva a 24. helyet, míg Hérincs Evelin első duatlon versenyén a 28. helyet szerezte meg az országos mezőnyben.

A felnőttek 10 km futás, 40 km kerékpár és 5 km futás után értek be a célba, ahol egy brutálisan kemény, végletekig kiélezett versenyben Lovász Lászlót kategóriájában országos bajnok lett. Erdős Judit első duatlon versenyén a 2. helyre állhatott fel a dobogón. Kollár Barna 7., Battyányi Attila 5., míg Simon Gergely a 6. helyezett lett kategóriájában.

A Lovász László, Kollár Barna és Simon Gergely alkotta csapat az egyesületek versenyében mindemellett elhozta az ezüstérmet a rövidtávú országos bajnokságról.

Kollár Barna és Erdős Judit az ajkai sikerek után október első vasárnapján, a Veresegyházi Duatlon ranglista versenyen folytatta az éremgyűjtést. Míg Judit a kategória 1. helyet szerezte meg, addig Barna 2. lett kategóriájában.

A rövid szezon harmadik duatlon ranglista versenyén, Balatonbogláron, ami egyben a rövid távú országos bajnokság is volt, nyolc indulóval vett részt a GYTSE. A fiatalok közül Gasztonyi-Maller Bence gyermek kategóriában és Nagy Adél Újonc 2. kategóriában remek versenyzéssel a 35. helyen végzett, míg Németh Dorián Újonc 2. kategóriában az élbollyal szoros csatát vívva a 6. helyet szerezte meg. A felnőtteknél rövidtávon (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) kategóriájában országos bajnokot avattunk Erdős Judit személyében. Míg a férfiaknál Lovász László 3., Kollár Barna és Battyányi Attila 4., Simon Gergely a 6. lett kategóriájában. A Lovász László, Kollár Barna és Simon Gergely alkotta csapatunk pedig felállhatott a dobogó 3. fokára.

A Duatlon Amatőr Kupa ranglistaversenyét ezekkel a szép eredményekkel Erdős Judit és Lovász László (Felnőtt 3 kategória) megnyerte, míg Battyányi Attila (Szenior 1 kategória) a 3. helyre kapaszkodott fel holtversenyben.

A versenyszezon végével az alapozásé a főszerep a Győri Triatlon Sportegyesületnél, hogy a 2021-es évben hasonló vagy még sikeresebb évet zárjon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában