Helyi sport

2018.03.11. 18:19

NB II foci - A Gyirmót idegenben, az ETO hazai pályán rúgott hármat

A Mosonmagyaróvár és az SVSE kikapott.

kisalfold.hu

WKW-ETO FC Győr–Ceglédi VSE 3–0 (0–0)

Győr, ETO Park, 400 néző. V.: Oláh G.


ETO: Gyurákovics – Vadász., Koszó (Kovács K., 65.), Debreceni, Roxin – Tajthy, Szabó L. (Beliczky, 85.), Magasföldi, Szánthó R. (Szatmári L., 88.), Zamostny – Daru. Vezetőedző: Szentes Lázár.


Cegléd: Mursits – G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas A. – Damásdi, Albert, Nyilas E. (Sándor I., 77.), Szilágyi (Peres, 77.) – Hujber, Asztalos (Kerekes, 80.). Vezetőedző: Klausz László.


Gsz.: Szánthó R. (67.), Magasföldi (69.), Beliczky (94.).


A visszafogottabb első játékrészt követően tudatosabb második félidei produkciójának és eredményességének köszönhetően magabiztosan győzte le vendégét a zöld-fehér együttes. Az örömöt beárnyékolta egy súlyosnak tűnő sérülés: a találkozó 59. percében egy jobb oldali beadást követően a labdát elfejelő Koszó Balázst a kapujából rosszul kimozduló Mursits valósággal letaglózta. A győri játékost tüzetes orvosi vizsgálat miatt kórházba kellett szállítani.


Szentes Lázár: – A mérkőzés elején problémát okozott a vendégek zárt, hatékony védekezőjátéka, amit fordulás után a tizenegyessel sikerült megtörnünk. Most is bebizonyosodott, mennyire fontosak a rögzített játékhelyzetek egy találkozón, hiszen ezeket követően szerezhettünk két gólt is, majd örömteli, hogy játékosaink ezután is mindent beleadtak és ennek köszönhetjük a harmadik találatot.


Klausz László: – A két félidő között óriási különbség volt, hiszen az első játékrészben egyenlő partnerei tudtunk lenni az ETO-nak, ezt követően úgy érzem, a játékvezető téves ítélete miatt hátrányba kerültünk.

NB II foci - WKW ETO FC Győr - Cegléd. Fotók: Béres Márton.


Credobus-Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–1)

Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Bogár.


Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bakos, Szépe, Szpirulisz – Kovács B., Vágó, Zsirai (Bartos, 73.), Winkler, Kapacina (Maly, 46.) – Eszlátyi, Lőrinczy (Kulcsár, 73.). Vezetőedző: Várhidi Péter.


Békéscsaba: Rybansky – Kiss L., Szélpál, Mészáros – Nagy S., Hursán (Szatmári, 68.), Viczián, Lustyik, Gyurján (Gránitz, 76.) – Birtalan, Urbin (Király, 71.). Vezetőedző: Boér Gábor.

NB II foci - Mosonmagyaróvár - Békéscsaba. Béres Márton felvételei.


Gsz.: Birtalan (37.).

A Békéscsaba kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben két lehetőség is adódott a vendégek előtt, amelyek azonban kimaradtak. Ezután kiegyenlített lett a játék, ám mégis a vendégek szereztek vezetést: Birtalan  szabadrúgásból, 22 m-ről lőtt a jobb felső sarokba. 0–1. A 75. percben egyenlítési lehetősége adódhatott volna a Mosonmagyaróvárnak, Kulcsár tört be a tizenhatoson belülre, akit a vendégvédők buktattak, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.


A Békéscsaba egy szabadrúgásból szerzett találattal szerezte meg a három pontot.

Várhidi Péter: – Tűrhetetlen, ami ma történt. Nem hiszem, hogy a Békéscsabának erre lenne szüksége. A döntetlen reálisabb lett volna.


Boér Gábor: – Feszültségekkel teli mérkőzés volt, amelyet már hamarabb lezárhattunk volna. Küszködik a csapatom.


Dorogi FC–Gyirmót FC Győr 1–3 (0–1)

Dorog, 600 néző. V.: Nagy R.


Dorog: Zima – Szalai A., Csató, Bora, Németh Á. – Nagyházi (Kovács D., 57.) – Mészáros Á., Kitl (Szellák, 84.) – Faragó, Vígh Á. (Sitku, 72.), Szedlár. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.


Gyirmót: Rusák – Villám, Szilvási, Széles, Présinger – Lázár – Nagy P., Paku – Szalánszki (Varga P., 72.), Horváth R. (Laki, 84.), Sandal (Kőris, 92.). Vezetőedző: Szepessy László.


Gsz.: Sitku (86.), ill. Horváth R. (3), Csató (50., öngól), Nagy P. (77.).

2. p: Jobb oldali akció futott a dorogi térfélen, a beadás után Horváth R. perdített a hazai kapuba. 0–1.

49. p: Bal oldali beadást követően a labda az egykori győri Csató lábáról pattant a saját kapujába. Öngól. 0–2.

75. p: Büntetőhöz jutott a Gyirmót. Nagy Patrik végezte el a 11-est és jobbal a kapu bal oldalába lőtte a labdát. 0–3.

85. p: Szedlár szöglete után Sitku jól bújt ki a védők közül és közelről a kapuba fejelt. 1–3.


Schindler Szabolcs: – Lélektanilag a legrosszabb pillanatokban kaptuk az első két gólt. Küzdött, hajtott a csapat, de el kell mondjam, a mai napon a párharcok legnagyobb részét a vendégek nyerték meg és ez döntő volt.


Szepessy László: – Felkészültünk a Dorogból, nem leptek meg minket. Úgy gondolom, hogy a játékosok minőségi különbsége döntött ma, azon túl, hogy taktikailag is hoztuk ezt a mérkőzést. Még sok hiba van a játékunkban, mert ha pontosabbak vagyunk, még több gólt lőhettünk volna, de az eredménnyel így is tökéletesen elégedett vagyok.




Soproni VSE–Vác FC 1–2 (0–0)

Sopron, 550 néző. V.: Kovács G.


SVSE: Kunsági – Angyal, Varga R., Fehér (Garda, 84.), Tóth D. – Czingráber, Szabó Á. (Gyürki, 43.), Hadházi (Kitl, 64.) – Horváth P., Szabó V., Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Bekő Balázs.


Vác: Halasi – Görgényi, Szabó Á., Tóth F., Kiliti (Burány, 74.) – Kákonyi (Dursó, 50.), Varga Sz. (Major, 91.), Tóth G., Gulyás – Balajti, Zsolnai. Vezetőedző: Nagy Tibor.


Gsz.: Batizi-Pócsi (50.), ill. Kákonyi (49.), Dursó (56.).

49. p: Görgényi lőtt kapura, Kunsági rossz helyre ütötte a labdát, Kákonyi elé, aki 7 méterről a hálóba lőtt. 0–1.

50. p: Batizi-Pócsi 11 méterről emelt kapura, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki. 1–1.

56. p: Gulyás lőtt kapura, Kunsági kiejtette a labdát és Dursó 5 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–2.

A Sopron többet támadott ellenfelénél, de a helyzetkihasználásokba sok hiba csúszott.


Bekő Balázs: – Mindent megtettünk, hogy jól kezdjük a szezont, ám elkövettünk két nagy hibát. Még többet kell dolgoznunk, akkor megfordul a rossz tendencia.


Nagy Tibor: – Nagy skalpot sikerült megszerezni, nem sokan fognak Sopronban győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában