Helyi sport

2018.01.08. 11:10

Futsal - Elit tízes listán a Rába ETO

A magyar sportújságírók nemrég az év csapata jelöltjei közé rangsorolták az UEFA Futsal Cupban legjobb négyig jutó Rába ETO-t, a napokban pedig újabb elismerést "zsebelhetett" be a BL-ben kiválóan szereplő magyar bajnok.

kisalfold.hu

A sportág nemzetközi vezető honlapja, a Futsal Planet az idén is 10 kategóriában szavaztatja meg a sportág legjobbjait. A legfrissebb 10-es listára – elsőként a magyar klubcsapatok közül – felkerült a Rába ETO is.

 A győriek igazán neves – többek közt brazil, argentin, spanyol és portugál – együttesek között szerepelnek a világ legjobbjainak tartott futsalcsapatai között. Érdekesség, hogy a szintén BL négyes döntős spanyol Barcelona nem került fel a tízes listára.


A világ legjobb futsalklubjának jelöltjei: Carlos Barbosa  (brazil),  Female Futsal Chapecó (brazil, női csapat), Atlético Navalcarnero (spanyol, női csapat), Chonburi Bluewave (thaiföldi), Club Atlético Boca Juniors (argentin), Grupo Line Futsal (Costa Rica-i), Krona Futsal Joinville (brazil), Movistar Inter Fútbol Sala (spanyol), Rába ETO Futsal Club Győr (magyar), Sporting Clube de Portugal (portugál).


A korábbi győztesek: Movistar Inter FS (2016, 2014), Barcelona Alusport (2014, 2012), ADC Intelli Orlándia (2013), Montesilvano (2011), Malwee/Cimed (2010), Carlos Barbosa (2009), Malwee Futsal (2008), Club Social y Deportivo Pinocho (2007), Boomerang Interviu (2004).


A győriekkel kapcsolatos hír, hogy az ETO korábbi edzője, Marcos Angulo szerződést kötött a kazah Kairat Almatyval. Anguló, aki másodedző lesz a kazah csapatnál, ősszel a román bajnok Déva edzőjeként szerepelt a BL-ben. A Kairat játékosa Dróth Zoltán, az ETO korábbi válogatott futsalosa is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában