Helyi sport

2017.02.01. 22:41

Női kosárlabda Euroliga - Kikapott Krakkóban a Győr, vereség Sopronban is

A CMB Cargo UNI Győr 66-47-re kikapott a lengyel Kraków vendégeként a női kosárlabda Euroliga csoportküzdelmeinek szerdai, 11. fordulójában.

kisalfold.hu

Uniqa-Sopron–Orenburg 69–89 (24–20, 18–25, 16–25, 11–19)

Sopron, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 11. forduló, 600 néző. V.: Faur (román), Karovic (bosnyák), Vladic (osztrák).


Sopron: Fegyverneky 7, TURNER 19/3, JOHNSON 17/6, CRVENDAKIC 16/3 , Krnjic 9. Cs.: Határ 2, Weninger, Dubei. Edző: Sterbenz László.


Orenburg: OUVINA 3/3, Mithcell 6/3, ZSEDIK 19/9, WILLIAMS 14, ZAHUI 25/9. Cs.: BEGLOVA 8/3, Silova, ANOIKINA 14. Edző: Roberto Iniguez.


Crvendakic vezérletével 7–2-vel kezdett a Sopron az Euroliga ezüstérmese ellen. A svéd center, Zahui tartotta versenyben az Orenburgot, de Johnson kosaraival őrizte előnyét az Uniqa. A szakasz közepén Crvendakic triplát is dobott, s bár Zahuival továbbra sem nagyon tudtak mit kezdeni a soproniak, maradt a zöld-sárgák néhány pontos előnye.


A második negyed elején soproni részről a Fegyverneky, Turner, Johnson külső sor villogott, hamar megduplázta az első negyedben szerzett négypontos előnyét a magyar bajnok. Az időkérés sem segített az oroszokon, a negyed közepén 38–26-ra vezetett az Uniqa. Egy 19–4-es bő négy perccel a szünetre fordított az Orenburg.

A fordulás után is remekül dobtak az orosz együttes játékosai. Amikor kicsit közel került ellenfeléhez a Sopron, az orenburgiak közül valaki mindig beemelt egy demoralizáló triplát. Az Uniqa részéről ugyan Johnson és Turner is dobott egy-egy hármast, de a negyed hajrájában egy 10–3-as rohammal tíz pont fölé nőtt az Orenburg előnye.

Bár Krnjic kosarával kezdődött a záróetap, erre zsinórban tíz ponttal felelt az Orenburg, amely hosszabb kispadjának köszönhetően felőrölte az első 15 percben parádésan kosarazó Uniqa ellenállását.


Sterbenz László: – A gyors, kombinatív játékunkkal egy félidőig ismét tudtuk ellensúlyozni a nagyobb játékerőt. Amikor kintről is betaláltak, akkor már nem csak a centik döntöttek.



Wisla Krakow–CMB Cargo-UNI Győr 66–47 (19–11, 11–19, 21–10, 15–7)

Krakkó, női Euroliga-mérkőzés, A csoport, 11. forduló. V.: Difallah (francia), Larsen (dán), Tislenko (ukrán).


Wisla: YGUERAVIDE 13/9, Ben Abdelkader 11/3, Zietara 2, MORRISON 11, GIDDEN 24. Cs.: Szumelda-Krzycka 2, Pop, Szott-Hejmej 3/3. Edző: Jose Hernandez.


UNI Győr: KIESEL 9/3, Laklóth 3, Likhtarovic 5/3, Varga Zs., Goree 8. Cs.: Hruscaková 12, Simon Zs. 10, Kovács V., Török Á., Simon A., Markó. Edző: Völgyi Péter.



Nehezen lendültek játékba a győriek, az első hat és fél perc után csak egy kosár állt a nevük mellett, azt Kiesel szerezte. Az amerikai irányító 12–2-nél egy hárompontost is beemelt, s bár később megint visszaállt a tíz pont a két csapat között (19–9), az utolsó kosár a vendégeké volt a negyedben.


A második szakasz már sokkal jobban sikerült a zöld-fehéreknek, másfél perc után már csak három pont volt a hátrány (19–16). A Wisla egy kicsit megint megugrott (26–19), de egy 8–0-ás rohammal sikerült fordítani, a nagyszünetben pedig döntetlenre álltak a csapatok (30–30).


Szünet után alaposan „beragadtak" a győriek, a 25. percben 47–32-t mutatott az eredményjelző. Utána összekapta magát a csapat, s tíz pont környékére felzárkózott (51–40) a zárófelvonás előtt.

Az utolsó tíz perc 8–1-es Wisla-rohammal kezdődött, s innen már nem volt visszaút. Érdekesség, hogy a végeredmény bő két perccel a vége előtt kialakult, a hátralévő időben már nem esett újabb kosár.


Völgyi Péter: – Az első félidőben tudtuk fejben és fizikálisan felvenni a versenyt a hazaiakkal, s nagy hátrányból tudtunk visszajönni. Szünet után megvoltak a dobóhelyzetek, de nem voltunk pontosak, ráadásul a Wisla kihasználta a palánk alatti fölényét. Volt lehetőség még a felzárkózásra, de a kulcstámadásokat nem sikerült pontokra váltani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában