Helyi sport

2017.01.18. 22:12

Női kosárlabda Euroliga - Soproni vereség a címvédő Jekatyerinburgtól

A Sopron hazai pályán 26 ponttal kikapott a címvédő orosz Jekatyerinburgtól szerdán a női kosárlabda Euroliga B csoportjának kilencedik fordulójában.

kisalfold.hu

Uniqa-Sopron–UMMC Jekatyerinburg 56–82 (20–23, 24–20, 6–14, 6–25)

Sopron, női Euroilga-mérkőzés, 700  néző. V.: Vuckovic (szlovén), Fuska (szlovák), Tomov (bolgár).


Sopron:  FEGYVERNEKY 12, JOHNSON 14/3, Dubei 2, CRVENDAKIC 12/6, George 6. Cs.: Krnjic 2, HATÁR 8,  Weninger. Edző: Sterbenz László.


Jekatyerinburg: TOLIVER 8/6, TAURASI 13/9, Artyesina, Lyttle 6, GRINER 22. Cs.: TORRENS 7, NOLAN 6, MEESSEMAN 13, Baric 2, Vieru 2, Beljakova 3/3. Edző: Olaf Lange.



A soproniaknál a nemzetközi sorozatban Európán kívülinek számító 3 játékos közül ezúttal Yvonne Turner maradt ki.


Shenise Johnson pillanatok alatt vezetést szerzett a magyar bajnoknak, majd Griner felelt szép centerkosárral. Dubei duplát, Crvendakic triplát dobott, a vendégeket Griner próbálta versenyben tartani. A folytatásban Fegyverneky és Johnson villanásaival tartotta előnyét az Uniqa. A szakasz végén a vendégek legnagyobb sztárjai leültek, az amúgy szintén neves kosarasok alkotta cseresor tagjai pedig egy 8–2-vel megfordították az állást.


Johnson és Crvendakic villanásaival, 10–5-tel kezdve a második szakaszt, visszavette a vezetést a Sopron. A 14. percben 30–30-as eredmény virított az eredményjelzőn. Fej fej mellett haladtak a csapatok, Határ bátor, ügyes, eredményes játékának köszönhetően jobbára az Uniqa vezetett, ám a címvédő tapadt a magyar bajnokra, sőt, a félidő hajrájában a rövid ideig Sopronban is kosarazó Toliver hármasával átvette a vezetést. A félidő azonban Fegyverneky kosarával, s jókora meglepetésre soproni vezetéssel zárult.


Toliver triplájával kezdődött a második félidő, amelyet igen agresszív, kemény védekezéssel kezdett a Jekatyerinburg, s ezzel szemben tanácstalannak tűntek a hazaiak. A szakasz végén Johnson és Fegyverneky villanásaival 7 pontra feljött az Uniqa.

 

A sárga mezes soproniak megnehezítették a címvédő dolgát. Fotó: Magasi Dávid



A zárószakaszban fölényessé tette győzelmét a Jekatyerinburg az első félidőben szenzációsan kosarazó, de a hajrára „elfogyó" soproniak ellen.


[namelink name="Sterbenz László"]: – Az első félidőben a képességeink szintje felett játszottunk, a szünet után pedig a vendégek úgy védekeztek, ahogy a képességeik megengedik.


Olaf Lange: – Gratulálok a Sopronnak. Az egyik legjobb játékosuk nélkül is remekül küzdöttek és nagyon jó első félidőt produkáltak, megnehezítették a dolgunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában