Helyi sport

2016.08.30. 17:02

Varga Imre Mimó - Gyirmóti bajnoka van a motokrossznak - fotók

Varga Imre Mimó behozhatatlan előnyre tett szert az utánpótlás kategóriában. Egy fordulóval a hazai sorozat vége előtt már bajnok, és még nincs vége a menetelésének.

kisalfold.hu

Hódmezővásárhely fogadta a magyar motokrossz bajnokság mezőnyét az utolsó előtti, ötödik fordulóban. A 17 éves gyirmóti tehetség, Varga Mimó megnyugtató előnnyel érkezett meg a versenyre, mivel a felnőtt és az utánpótlás MX2 kategória kiírását is nagy előnnyel uralta egész évben.


Ezúttal is taktikusan és - nem utolsó sorban - gyorsan motorozott. Magabiztosan nyerte az edzéseket, majd a futamokban sem volt ellenfele a kategórián belül, így 17 évesen, pályafutása során második alkalommal hódította el az utánpótlás MX2 (15-21 éves korig) kategória magyar bajnoki címét.


„Nagy volt a hőség, és teljesen kihajtottam magam, de örülök, hogy sikerült elérnem a szezon elején kitőzött célomat, amiben fontos szerepe volt a családomnak és a csapatomnak, a peresztegi Team HTS KTM-nek, valamint győri szponzoraimnak hogy megteremtették számomra ehhez a feltételeket. Nélkülük nem sikerült volna!" – nyilatkozta a leintés után a kimerült motoros.

Varga Imre Mimó a bajnok



A nemzetközi versenyeken edződő ifjú titán számára ezzel még nem ért véget a szezon. Cseh és német nemzetközi versenyek várnak még rá, valamint két hét múlva a magyar bajnoki finálé, ahol nagyon könnyen duplázhat, hiszen csak 2 pont választja el a felnőtt MX2-es kategória bajnoki címétől.


A peresztegi székhelyű Team HTS KTM többi versenyzője is sikerrel vette a hódmezővásárhelyi akadályokat. Szvoboda Bence az MX1-es kategóriát nyerte meg, neki már csak 1 pont kell a bajnoki címhez, Kiss Márk pedig Mimó kategóriáiban a bronzérmet hozhatta el.


A magyar bajnokság állása – UMX2:


1. Varga Imre, 244 pont (már bajnok)

2. Kiss Márk, 194 pont

3. Lévai Csaba, 152 pont

4. Dömök Dominik, 145 pont

5. Pergel Márk, 128 pont

A magyar bajnokság állása – MX2:

1. Varga Imre, 229 pont

2. Kiss Márk, 181 pont

3. Kruss Károly, 159 pont

4. Lévai Csaba, 123 pont

5. Pergel Márk, 114 pont


A magyar bajnokság állása – MX1:

1. Szvoboda Bence, 247 pont

2. Martin KRC, 198 pont

3. Déczi Balázs, 182 pont

4. Szőke Márk, 169 pont

5. Szabó Zoltán, 149 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában