Helyi sport

2015.10.16. 11:27

Erősport - Mosonmagyaróvári erős ember sikere

Az erős ember masters országos bajnokságot a mosonmagyaróvári Németh Róbert nyerte az abdai Darázs Ádám és Mengyi Rajmund előtt.

kisalfold.hu

Minden idők egyik legalattomosabb emelkedőjén az utolsó öt méteren nagyon meg kellett küzdeniük a versenyzőknek a kamionhúzásnál, Mengyi Rajmundnak csak tíz centi hiányzott, hogy célba érjen, de akik beértek, azok is épphogy rá tudtak csapni a vonalra.


A súly magasba dobásnál Juhász Csaba első dobása minden magasságon több mint fél méterrel a keret fölé ment, de nem volt jó az ív, csak a második próbálkozása volt végül tökéletes.


A traktorkerék-forgatásnál szoros volt az élmezőny. Az döntött a versenyzők között, hogy a két forgatás között ki találta meg a legrövidebb idő alatt az új fogást.


A farönknyomásnál többen túlvállalták magukat, így pont nélkül fejezték be a versenyszámot. Ekkora lett a holtversenyes első helyből szinte behozhatatlan előnye Németh Róbertnek.


Az utolsó feladat a lengősúlycipelés volt, itt a szemerkélő esőben már senki nem tudott a pozícióján javítani.


Vasárnap 10 órától újabb érdekes versenyt láthatnak a győri Aranyparton a sportág szerelmesei, hiszen a könnyű-

súlyúak felföldi világjátékát rendezik meg. A viadalra még Kanadából és az Egyesült Államokból is érkeznek a 90 kg alatti erős emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában