Helyi sport

2014.10.07. 09:01

Győri ETO - Horváth Ferenc (marad) a csapat edzője

A Győri ETO FC vezetősége megtárgyalta és nem fogadta el Horváth Ferenc vezetőedző lemondását.

kisalfold.hu

Továbbra is Horváth Ferenc irányítja az elmúlt bajnokságban ezüstérmes, ám ebben a szezonban gyengén rajtoló Győri ETO FC csapatát. Bár a tréner múlt pénteken lemondott, ezt nem fogadta el a győri klub vezetése.

Győrött minden marad a régiben, már ami a vezetőedzői posztot illeti.

Ahogy arról beszámoltunk, Horváth Ferenc múlt pénteken a Puskás Akadémiától, hazai pályán elszenvedett vereség után ajánlotta fel lemondását.

„Tudom, hogy a vereségben megvan az edző felelőssége, de azoké is, akik kihagyják a tizenegyest, két méterről nem találnak a kapuba vagy éppen minden szögből gólt kapnak. Emelt fővel érkeztem Győrbe és nem akarok szégyenkezve, lógó orral távozni most sem. Ha azzal segítem a klubot, akkor ez után a vereség után felajánlom a lemondásomat. A tulajdonos dönt, a továbbiakban az ő kezében van a sorsom" – nyilatkozta még a múlt pénteki mérkőzést követően a fiatal szakvezető, aki tovább folytathatja a munkát Győrben.

Az ETO kilenc mérkőzést követően csak a 10. az élvonalbeli tabellán, s bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, csupán két ponttal előzi meg a kieső helyen álló Haladás együttesét.

Nyilatkozat

"A Győri ETO FC vezetősége megtárgyalta és nem fogadta el Horváth Ferenc vezetőedző lemondását. A klub nem foglalkozik az „edzőkérdéssel", mert nincs, ezért erről nem is kívánnak nyilatkozni. A Győri ETO FC az OTP Bank Ligában legközelebb október 19-én lép pályára, az Újpest FC látogat az ETO Parkba" - olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

Ezek szerint az ETO keddi Liga Kupa meccsén Horváth Ferenc ül a csapat kispadján.

Kedden elindított szavazásunkat lezártuk, íme az eredmény:



Korábban

Egyelőre nincs másik edzője a Győri ETO FC-nek, a szezonban gyengén rajtoló zöld-fehéreknek hétfőn még a múlt pénteken felmondását felajánló Horváth Ferenc tartott edzést.

A Győri ETO vezetőedzője, Horváth Ferenc pénteken, a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség után ajánlotta fel lemondását. A fiatal szakvezető a klubvezetés, pontosabban Tarsoly Csaba elnök-tulajdonos kezébe helyezte a sorsát.

A váltásról vagy az esetleges folytatásról a klub a hét elejére ígért tájékoztatást, hétfőn azonban még nem született döntés. Úgy tudjuk, a klub kedden délelőtt ad majd ki ezzel kapcsolatban közleményt.

Horváth utódját illetően már megindultak a találgatások – [namelink name="Pintér Attila"] lehet az egyik jelölt –, de több szakember is szóba jöhet.

Ilyen – és talán a másik kézenfekvő megoldás – a jelenleg az NB III-as csapatnál dolgozó [namelink name="Németh Zoltán"] ideiglenes kinevezése lehet.

Németh edzői karrierjét Sopronban, az utánpótlásban kezdte. Supka Attila hívására 2003-ban Békéscsabára került, majd Csertői Auréllal Székesfehérváron és Szombathelyen is dolgozott, majd Győr lett a következő állomás. Nemrég Sopronban volt rövid ideig vezetőedző, majd visszatért Győrbe.

Horváth Ferenc

Horváth Ferenc, Miriuta László, Németh Zoltán, Pintér Attila, László Csaba

[namelink name="Miriuta László"] nemrég arról nyilatkozott, szívesen lenne Magyarországon edző, sőt, egyszer szövetségi kapitány. Kötődése ismert a Rába-partiakhoz, elképzelhető a román származású volt magyar válogatott labdarúgó visszatérése a kisalföldi megyeszékhelyre, bár jelenleg a CFR Cluji vezetőedzője.

Lehetséges szövetségi kapitányként is szóba került nemrég [namelink name="László Csaba"], aki dolgozott a magyar labdarúgó-válogatottnál másodedzőként (Lothar Matthäus oldalán), magyarországi, belgiumi, skóciai kluboknál vezetőedzőként, az ugandai és a litván nemzeti tizenegy élén szövetségi kapitányként. 2009-ben az év edzőjének választották Skóciában. Az erdélyi származású szakember jelenleg az MTK játékosmegfigyelő hálózatának koordinátor-igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában