Helyi sport

2014.08.24. 17:11

Kajak-kenu - Győri ezüstérem a nankngi ifjúsági olimpián - fotók a helyszínről

Homonnai Luca, a Győri Vízisport Egyesület kajakosa, ezüstérmet szerzett Nankingban, az ifjúsági olimpia női kajak versenyén.

kisalfold.hu

Homonnai Luca a női kajak egyes döntőjében a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián ezüstérmet nyert.

A győri Homonnai Luca ezüstérmes a Nankingban rendezett ifjúsági olimpián


A kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián a kajakos lányoknál a győri Graboplast VSE versenyzője, Homonnai Luca bejutott a döntőbe, ahol orosz riválistól kapott ki, így a második helyen végzett. A fiúknál Mozgi Milán ugyancsak ezüstérmes lett, miután a fináléban egy fehérorosz versenyzőtől kikapott.

Az atlétikapályán a 100 méteres gátfutásban érdekelt győri Sorok Klaudia a párás melegben nem tudta kihozni magából a maximumot, 13.66 másodperces idejével negyedik lett.

Halász Bence esélyesként lépett dobókörbe kalapácsvetésben, ám hiába dobott 81,90 métert, 75 centivel leszorult az első helyről, s ő is ezüstérmes lett. A nők hasonló számában Bácskay Zsófia volt érdekelt, s 67,35 méteres eredménnyel a harmadik helyen zárt. Magasugrásban Luterán Petra a negyedik helyen végzett.

A tornász Kardos Botond korláton és nyújtón is érdekelt volt a szerenkénti döntőkben, előbbi szeren ezüstérmet nyert, míg utóbbin hatodik lett.

Az öttusázó Regős Gergely az úszás és a vívás után vezetett, s a kombinált számban végül a második helyen ért célba.

Bácskay Zsófiához hasonlóan a vitorlázó Vadnai Jonatán és a teniszező Stollár Fanny is bronzéremmel zárta a napot. Vadnai a verseny nyolcadik, utolsó futama előtt a hetedik helyen állt, vasárnap viszont a negyedik helyen haladt át a célvonalon, s ezzel felugrott a bronzérmes pozícióba, mindössze egy helyezési ponttal megelőzve két riválisát is. A második helyezettől három ponttal maradt el.

Stollár Fanny a lengyel Kamil Majchrzakkal az oldalán a vegyes párosok bronzmeccsén volt érdekelt, s 6:3, 3:6, 10–5-re nyert egy román, argentin duó ellen.

Az ökölvívó Könnyű Richárd a 60 kilogrammosok elődöntőjében egyhangú pontozással (3–0) kikapott kazah riválisától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában