SopronFest

2024.05.12. 09:04

Üvegeseszter 25 - kiállítás a soproni, papréti zsinagógában

Kisalföld.hu

Fotó: Filep Istvan

Üvegeseszter 25 címmel megnyílt Balogh Eszter üvegfestő kiállítása a papréti ortodox zsinagóga ódon falai között. "Megfér egymás mellett a tradíció és az innováció. Ezt bizonyítja Balogh Eszter kiállítása, mely az elmúlt 25 év alkotásait tárja az érdeklődök elé" - mondta Farkas Ciprián Sopron polgármestere a zsinagógában. 

Az Üvegeseszter 25 kiállítás május 31-ig,13-17 óráig látogatható!. Eszter várja a munkássága iránt érdeklődőket.

A kiállítás Üvegeseszter 25 éves munkásságának átfogó képe, egy olyan kihalófélben lévő kézműves szakmáról, mint az üvegfestészet és az ólomüvegezés. A tárlat a SopronFest ART része. 

- A tradíció és a szakmaiság megőrzése mellett tanulmányok, kísérletezés is jelen vannak a különleges térben, hiszen a zsinagóga ódonsága és az üveg fényessége között egy izgalmas kontraszt figyelhető meg - mondta az örökké kísérletező, sokoldalú művész, akinek tehetségét a város és a kamara is elismerte.

A megnyitó után fényfestés várta az érdeklődőket Fenyvesi Balázzsal, amihez a zsinagóga ódonsága nyújtotta a fantasztikus hátteret. A kiállítás május 31-ig,13-17 óráig látogatható!.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában