Háborúból barátság

2024.04.06. 07:22

Új premier a győri színházban: Kutya-macska barátság a Pincérfrakk utcában - Fotók, videó

Kormos István meséje a gyermek- és ifjúsági irodalommal foglalkozó Móra Ferenc Kiadó legendás időszakának egyik ékköve, A Pincérfrakk utcai cicák című mű elevenedik meg szombattól a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében.

Simon Roberta

Az ifjúsági darab főszereplői ádáz ellenségek: a nyávogó Héttrettenes macskák és a vonyító, Cincérfrakk utcai, budai ebek. Erről az ősi viszályról szól ez a szürreális hangvételű mese, amelyet vers- és dalbetétekkel visznek színre a fiatal és a régebb óta fiatal nézőknek.

A Vill-Korr sulibérlet következő előadást Szabó Sebestyén László rendezte, aki korábban még nem dolgozott mesével. Ugyan a János Vitézzel már volt dolga, de akkor ifjúsági- felnőtt produkció készített. 

A Pincérfrakkutcai cicák eredeti kötetét Heinzelmann Emma grafikái díszítették, de a macskameséből készült népszerű diafilm is. Kormos humora olyan, mint a dupla fenekű bőrönd: a gyermekek megtalálják benne az izgalmas nyelvi játékokat és a mesék ősi igazságait, a szülők pedig a kedves történet mögött rejlő derűs életbölcsességet. A kutya-macska viszály végül barátáságba fordul át, melynek mesélője a Kováts Nikolájt játszó Posonyi Takács László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában