Rendhagyó tárlat

2024.01.26. 19:00

Vándorkiállítás a fertőszéplaki kastélynál

Rendhagyó tárlatra várják az érdeklődőket január 30-án kedden 9 és 16 óra között a fertőszéplaki Széchenyi-kastélynál, ugyanis a Petőfi Irodalmi Múzeum "Átrepülök hosszában hazámon" című mobil kiállítása a településre érkezik.

Kisalföld.hu

A Petőfi Bicentenárium kapcsán megvalósult utazó tárlat célja, hogy Petőfi Sándor életművét új megközelítésbe helyezze és minél szélesebb körben elérhető élményt nyújtson az érdeklődők számára. A kiállítás gerincét 10 emblematikus gyűjteményi tárgy kiállítása adja, amelyekhez ismert versek kapcsolódnak: a tárgyak az alkotó életét meghatározó döntéseket, pillanatokat, találkozásokat idézik meg, elindulva a közönség előtt bemutatkozó költő első nyilvános arcképétől az 1847-ben kiadott Petőfi összes költeményét tartalmazó kötetig. A tárgyfalak izgalmas, interaktív elemek útján idézik meg a kiemelt emlékeket és hanganyagok, képek, illetve szövegek segítségével késztetik kutatásra, feltárásra, játékra a látogatókat. A buszon lévő kiállítás mindenki számára díjmentesen tekinthető meg, csoportok esetén azonban bejelentkezés szükséges, mivel a busz maximális befogadó képessége egyidejűleg 20-25 fő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában