A látható változás

2023.10.19. 19:17

Családi nap és bizonyságtétel a mosonmagyaróvári evangélikusoknál pénteken és szombaton

Két napos programra várják a mosonmagyaróvári híveket az evangélikus gyülekezetbe. Pénteken családi délutánon fognak kézműveskedni, sütizni és gitáros énekeket énekelni, szombat délután pedig Boros Lajos, a Rácsok mögött is szabadon című könyv szerzője tesz bizonyságot arról, hogy Jézus hogyan változtatta meg az életét.

Bella Violetta

Farkas Ervin evangélikus lelkész azt meséli, teológus hallgatóként öt éven keresztül járt a váci fegyházba, a börtönmisszióban önkénteskedni. – Ott ismertem meg Lajost, és már akkor feltűnt milyen erős hittel éli meg a rácsok mögött az Istenhez tartozást.

Lelkészek meg gyülekezetek bűnről és bűnbocsánatról sokszor beszélünk, de teoretikus teológiai síkon megragad és nem üt arcon az hogy bűnösök vagyunk, megváltásra van szükségünk. Nagy segítség, ha olyannal állunk szóba, akiről nem csak a szószéki lózungok alapján lehet azt mondani, hogy bűnös, hanem a büntető törvénykönyv alapján is. Nagyon hiteles karakter, meri vállalni honnan jött és látszik is mit változtatott az életén Krisztus.

Azt mondatja a bizonyság tétel azért is fontos, mert a szerkularizáció egyre inkább elhiteti, hogy a hit magánügy, és elfelejtjük, hogy is kell azt megosztani másokkal, hogy kell róla beszélni. – Pedig akik megéljük a hitünket tudjuk, hogy ez igazából közösségi ügy. Segíthet, amikor valaki eljön és meg mer szólalni. Talán bennünket is megnyit arra, hogy elkezdjünk beszélgetni és komolyan vegyük azt a valóságot, ami a megváltás miatt a miénk.

A kétnapos programot a Bethlen Gábor alapkezelő támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában