Egy zseni élete két felvonásban

2023.08.28. 11:18

Észak-Komáromba érkezik a nagyszabású Tesla musical

Világszínvonalú, nagyszabású produkció érkezik Észak-Komáromba a TBG Production és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ együttműködésének köszönhetően. Szeptember 22-én a városi sportcsarnok ad otthont a Tesla – Végtelen energia című musicalnek.

Kisalföld.hu

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenia­litását csak Arisztotelészéhez vagy Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk. Korszakalkotó, napjainkra is kiható találmányait már kortársai is a kerék feltalálásához vagy az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként ő fektette le. 

A monumentális díszletek és a műszaki park igényessége miatt a bemutatóra az észak-komáromi városi sportcsarnokban kerül sor. A kétórás, kétfelvonásos szuperprodukció a legkorszerűbb show-technikai elemek felhasználásával készült.

A tudóst több ország is magáé­nak érzi. A szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás-telefontársaságtól indult, innen érve el Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát: megtervezhette a Niagara-vízesésre épített, világcsodának számító erőművét. Mivel a tudós emberi és baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez remek apropóul szolgált a TBG Production számára, hogy új musicaljét e kiváló elmének szentelje. 

A kétfelvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elméjét és életének rejtélyeit. A kétórás előadás a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show-technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely lenyűgöz és elkápráztat, ugyanakkor izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életpályájának bemutatásához. A musical a XIX. század hangulatába repíti a nézőt, bemutatva Smiljantól Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a chicagói világkiállításon át egészen a Niagara-­vízesésig az egykori varázslatos és színes miliőt. 

A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus- és Fonogram-díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látványvilágot a Forward Productions csapata, a jelmezek színvonalas megtervezését Kiss Márk jegyzi. 

A Tesla – Végtelen energia az észak-komáromi Egressy Béni Művelődési Központ és a TBG Production együttműködésének köszönhetően érkezik a városba. Az előadásra szeptember 22-én 19 órától a városi sportcsarnokban kerül sor. 

Bővebb információ a mskskomarno.sk oldalon található. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában