Fejlesztő mesefüzet

2023.05.08. 10:46

Szaniszló és Luca története folytatódik

Szabó Olivér már megírta, Bartha Zsanett pedig már illusztrálta a Szuronyffy Szaniszlóról és a komáromi kisleányról, Lucáról szóló történet harmadik részét. A kedves és igen népszerű fejlesztő mesefüzet várhatóan hamarosan megjelenik.

Szinak Evelyn

Szuronyffy Szaniszló megalkotója, Szabó Olivér a harmadik rész kapcsán felidézte, hogy a középiskolás-főiskolás időszakában elkezdett egy abszurd blogot írni, ami a monarchiabeli Komáromban játszódott, a humoros-abszurd történetek főszereplője pedig Szuronyffy Szaniszló volt. A tüzértiszt aztán egy időre a „fiók mélyére” került, mígnem egy felkérésre bábelőadás született róla, amit a Komáromi Városmarketing megkeresésére egy mese- és fejlesztőfüzet követett. 

Szuronyffy Szaniszló és Luca történetének harmadik kötete a tervek szerint hamarosan megjelenik. Fotó: városmarketing

A történet első részében kiderült, hogy Szaniszló nem csupán egy 1848/49-es tüzértiszt, hanem egy csallóközi tündér is, akinek az a feladata, hogy minden időben megvédje Komárom épített és természeti értékeit, hagyományait. Ehhez segítséget is kap, méghozzá a komáromi kisleány, Luca személyében. Együtt élik át nem mindennapi kalandjaikat, az első részben a város jellegzetes helyszíneit felkeresve, míg a másodikban Komárom híres szülötteivel találkozva. 

„A harmadik részben Komárom híres történeti eseményei elevenednek meg. Ezt a részt írtam meg a legnehezebben, ugyanis nem akartam a második részben már alkalmazott időutazást újra elővenni. Valami mást kellett kitalálnom. Félig készen is volt a történet, amikor annyira megakadtam, hogy inkább elölről kezdtem az egészet. Ekkor viszont elkapott az ihlet, és szinte egyhuzamban megírtam az egészet. Az illusztrátorral, Bartha Zsanett-tel rájöttünk, hogy ez az eddigi legjobban sikerült rész, mind szövegben, mind illusztrációban” – tudtuk meg Szabó Olivértől. 

Szaniszló és Luca fogadtatása igazán remekül sikerült, minden helyi óvodába és általános iskolába eljutottak a kötetek, pozitívan fogadta a szakma, nagy sikere volt az író-olvasó találkozóknak, és Olivér elmondásából kiderült, hogy bizony még a felnőttek is szívesen kézbe vették a foglalkoztató mesefüzetet. 
A harmadik rész a tervek szerint hamarosan megjelenik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában