Művelődés

2023.03.04. 12:07

Ovisok és tanárok a Csornai Múzeumban

Továbbra is népszerűek a Csornai Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásai.

kisalfold.hu

A pedagógusok a Széchenyi-iskola meghívására látogattak a múzeumba. Fotó: Csornai múzeum

Legutóbb a farádi Meseerdő Óvoda nagycsoportosai látogattak el az intézménybe. A gyerekek megfigyelték a ruhatár, a pénztár és a kiállítótermek felépítését és funkcióját, közben megcsodálták a legérdekesebb műtárgyakat. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc közelgő évfordulójára készülve elszavalták a Nemzeti dalt, majd megtapasztalták, milyen nehéz volt a huszárok élete. A múzeumi kávéházban a korabeli hangulatot az intarziás sakkasztalnál idézték fel. Búcsúzóul a farádi ovisok a szatócsboltban „vásároltak be”. 

A napokban az anyanyelv nemzetközi napjához kapcsolódva a Csornai Széchenyi István Általános Iskola által rendezett verseny kísérő pedagógusai is jártak a múzeumban. A Farádról, Fertőszéplakról, Szilból, Sopronból és Csornáról érkezett tanárok végigkövették a település területének történetét a mezolitikumtól 1971-ig. A múzeumpedagógia programok nyújtotta lehetőségekkel is megismerkedtek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában