Turizmus

2021.10.05. 18:32

Különleges felvételek készülnek a Győr-Moson-Sopron megyei nevezetességekről

Simon Roberta

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Háromdimenziós felvételeket készítenek a Széchenyi Patikamúzeumról és a győri Loyolai Szent Ignác Bencés Templomról, a Püspökvárról, a csornai Premontrei Apátságról és a Mosonmagyaróvári Várról is – jelentette be kedden a Püspökvár Szalonjában Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat elnöke.

A turisztikai értéket kínáló megyei nevezetességek egy részéről a német szakemberek, Matthias Lüben és Janusz Czech bevonásával 3D-s képanyagot készítenek, amelyek később alkalmasak lesznek arra is, hogy virtuális sétát tegyünk az ikonikus épületekben.

 

A testvérvárosból, Profzheimból érkező művészek a lébényi Szt. Jakab templomról, a győri Széchenyi térről, a soproni Evangélikus templomról és a győri Evangélikus Szigetről részletes fotódokumentációt készítenek a különleges eszközzel, amely egyszerre 50 és 80 ezer képből rakja össze a 3D-s felvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában