Enyhül a karanténhelyzet

2020.05.27. 10:33

5+1 tuti programot ajánlunk a pünkösdi hosszú hétvégére a megyében!

Gyereknapon is várja a győri állatkert a látogatókat, lesz pünkösdi séta, és újra megpezsdül az élet a Pannonhalmi borvidéken is.

kisalfold.hu

Fotó: Archív felvétel/Cseh Róbert

Gyereknapon is vár az állatkert

Győr, Xantus János Állatkert

05. 31., vasárnap

Állatkert nyitvatartása: 10–19 óra

A belépés 10–18 óráig lehetséges.

Programok: 10–18.30 óráig.

Az állatkert dolgozói gyereknap alkalmából egész napos programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az állatkertbe lépő gyerkőcök egy túralevelet kapnak, melyben Tökmag, a kis tapír invitálja őket izgalmas keresgélésre a zoo teljes területén! A játékos feladványok helyes megfejtői a játszótér melletti célállomáson „apró” ajándékban részesülnek! Az érdeklődők a KalandoZoo látványetetés-program során megfigyelhetik az állatkert lakóit természetes viselkedésük közben, mialatt sok-sok érdekességet hallhatnak az állatok életéről és arról, hogyan élnek ezek a fajok a természetben. A látogatók a nap folyamán többször állatbemutató keretében találkozhatnak hazai és egzotikus fajok képviselőivel. Az igazán bátrakat a TapiZoo várja, ahol különböző állati származékokkal és „nemszeretem” állatokkal lehet megismerkedni. Az embergyerekek mellett érdemes odafigyelni az állatcsemetékre is, hiszen sok-sok újszülöttel gazdagodott az elmúlt időszakban a győri állatkert népes állatsereglete! Már láthatók kifutójukban a csuklyásmajom-csemeték, a dromedárcsikó, a kislámák, a lajhárbébi és a nemrég született fakó lóantilop. A bejáratnál a hagyományokhoz híven a gyermekeket jégkrémmel, az apukákat pedig hideg sörrel ajándékozzuk meg! További részletek: www.zoogyor.com

Pünkösdi séta

Győr, Káptalandomb, bazilika főbejárata előtt, 15 óra

05. 30–31., szombat-vasárnap

Tematikus városnéző séta a megújulás, az újjászületés történeteivel pünkösd, Győr története és a belváros kapcsán. Részvételi díj: 2020 Ft. A sétát a szabadban vezetik a távolságtartás lehetőségét biztosítva, szájmaszk viselése nem kötelező. A szervezők kérik, a program kezdete előtt 15 perccel érkezzenek a helyszínre és a részvételi díjat pontosan kiszámítva adják át. Bejelentkezés: [email protected], 06-30/294-9174.

Győr gyerekszemmel

Találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop, 10 óra

05. 31., vasárnap

Nem mindennap esik meg az emberrel, hogy újra gyerek lehet. Ezen az izgi sétán ez is megtörténhet. Segíthetünk a vár visszafoglalásában, a céhes legények nyomába eredhetünk és Csipkerózsikát is megkereshetjük. A program részvételi díja: 1500 Ft/fő. Az első 10 jelentkező egy embert díjmentesen hozhat magával! Bejelentkezés: [email protected], 06-30/294-9174.

Pörögj fel!

05. 31., vasárnap

A Ciróka Bábszínház gyereknap alkalmából az ország 13 bábszínházával összefogott, amelyhez a Vaskakas Bábszínház is csatlakozott. Május 31-én, vasárnap 8.30–21 óráig nézhetők az online előadások, amelyeket a 13 bábszínház egyszerre közvetít. A kínálat színes: a legkisebbektől kezdve az óvodás- és iskoláskorú gyermekekre is gondoltak a program összeállítása során. Részletek a www.facebook.com/events/612880922645266/ oldalon olvashatók.

Pünkösdi pincejárás ...most kicsit másként!

Pannonhalmi borvidék

05. 29–31., péntek–vasárnap

A karanténhelyzet enyhítésének köszönhetően a pünkösdi hétvégén újra megpezsdül az élet a Pannonhalmi borvidéken. Ami nem változik – nyitott pincék, kiváló borok, szép környezet, barátságos hangulat! Ami változik, hogy nincsenek borkóstoló csomagok és időpontok. Részletek ezen az oldalon olvashatók a pincészetek nyitvatartásáról, az aktuális kínálatról és a helyfoglalási lehetőségekről.

+1

Szigetközi Szatyor Piac

Rajkai faluház udvara (Szent István u. 18.)

05. 31., vasárnap

Ismét házi füstölt sajtok, szalonnák, kolbászok, mézek, kézműves lekvárok, szörpök és egyéb finomságok várják a látogatókat.

Kérik az időkorlátok betartását! 8–9 óra között a 65 évnél idősebbek, majd 9–12 óráig a 65 évnél fiatalabbak látogathatják a piac területét. A piac egész területén szájmaszk használata kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában