Elkészült felújítás

2024.05.13. 17:41

Péntektől élettel telik meg a soproni piac és vásárcsarnok - Fotók, videó az átadóról

A régóta várt fejlesztés valósult meg azzal Sopronban, hogy elkészült a piac és vásárcsarnok felújítása. A beruházásnak köszönhetően péntektől minőségi környezet várja a vásárcsarnok vásárlóit és az árusait.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A kivitelező egy év alatt készült el a soproni piac és vásárcsarnok, valamint annak környezetének felújítási munkálataival. A projekt részeként - amely a Modern Városok Program keretében, a kormány támogatásával, csaknem másfél milliárd forintból valósult meg - felújították a már meglévő épületrészeket és piacteret, valamint a nyugati épülettömb egy új épületrésszel is bővült. Továbbá megújult a vizesblokk is, amelyhez egy új illemhelyet is kialakítottak mozgáskorlátozottak számára. A vásárcsarnok fölé új tetőszerkezetet építettek, mely hőszigetelt homlokzatképzést és födémszigetelést kapott. A vásárcsarnok körüli terület új térkő és aszfalt burkolatot kapott, valamint a közvilágítás is megújult. A munkálatok idején a piac működése mindvégig biztosított volt az Újteleki utcában. Ennek az ideiglenes piactérnek a leaszfaltozását saját forrásból biztosította az önkormányzat.

Az új vásárcsarnok Sopronban újra egy igazi találkozóhelye lehet a helyeiknek.
Az új vásárcsarnok újra egy igazi találkozóhelye lehet a helyeiknek.
Fotó: Máthé Daniella

A hétfői átadón részt vett Farkas Ciprián polgármester, Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, illetve valamennyi önkormányzati képviselő. A polgármester beszédében hangsúlyozta, a piac megújulása is bizonyítja, hogy Sopron lendületben van. A beruházásnak köszönhetően végre korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat.

A megújult piac és vásárcsarnok egy igazi találkozóhely lehet

- Az új piac segíti a helyi és a környékbeli termelőket is, hiszen a piac újra vonzó helyszíne lesz városunknak, és méltó hírnevéhez. Számomra különösen fontos volt ennek a fejlesztésnek a megvalósítása, hiszen gyermekként is rengeteget jártunk a szüleimmel a néhai piacra, ami egy igazi találkozóhely volt a soproniak számára. Az új vásárcsarnok végre lehetőséget teremt arra, hogy újra egy igazi találkozóhelye legyen a helyeiknek, de azok is kedvet kapjanak a piacozáshoz, akik korábban nem voltak gyakori vásárlók errefelé - részletezte a polgármester. Hozzátette, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a soproniak közös erővel nagy dolgokra képesek: a példátlan kihívások ellenére olyan fejlődésen ment keresztül a város, amire a Trianon óta eltelt bő száz esztendőben nem volt példa.

Az átadó végén dr. Barta Zsolt református lelkipásztor, dr. Tóth Károly evangélikus lelkész és Németh István katolikus plébános megáldotta az elkészült vásárcsarnokot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában