Jótékonyság

2024.05.12. 11:19

Rekord összegű támogatás gyűlt össze a Gyermekek Átmeneti Otthona javára Mosonmagyaróváron - sok-sok fotó

Több mint 4,2 millió forint gyűlt össze a mosonmagyaróvári Gyermekek Átmeneti Otthona javára a Báger-tónál szervezett jótékonysági program keretében.

Mészely Réka

Rekord összegű támogatás gyűlt össze a Gyermekek Átmeneti Otthona javára Mosonmagyaróváron

Szombaton a Dudu &Transzfer, Uno és Marina Pizzéria jótékonysági horgászverseny és 3. Példás Családi Nap helyszíne volt a mosonmagyaróvári Báger-tó. A jótékonysági horgászverseny főszervezője, Horváth Imre Bugár Róbert ötlete nyomán a Példa Egyesületnek ajánlotta a rendezvény bevételét: a karitatív civil szervezet pedig úgy döntött, a Gyermekek Átmeneti Otthona lakóinak szeretne a támogatással örömet szerezni. 

A rendezvényt megelőzően már elkezdődött a lázas gyűjtés, melyhez csatlakozott Staár Katalin, az otthon fővédnöke, Tuba Szabolcs, a rendezvény fővédnöke, a névadó szponzorok, a Családsegítő Központ munkatársai és a Példa egyesület tagjai is: nagyon sok támogató vállalkozás és magánszemély járult hozzá a közös célhoz. Licitet is hirdettek, melyen szintén szép összeg összejött. 

Az eseményt Iváncsics János mosonmagyaróvári alpogármester nyitotta meg hivatalosan. 

A rekord összeghez hozzájárult a jótékonysági horgász- és főzőverseny is: előbbiben 20 csapat, utóbbiban 11 mérte össze tudását, szerencséjét. Sok finomság készült, a töltött káposztától a különféle pörkölteken keresztül a vadgulyásokig. Az eladott ételek is hozzájárultak a sikerhez! Kopasz és Bandája külön gyűjtött: 360 ezer forintot adtak át a szervezőknek, és egy első helyet is bezsebelhettek. Nagy sikere volt a második helyezett Hencz János vaddisznó gulyásának, a harmadik helyezett Sipos Norbert különleges pincepörköltje mellett a tálalás is plusz pontot ért. 

A szervezők hálásak a fellépőknek is, akik ingyen vállalták a jótékonyság jegyében a fellépést.

Az eseményt kézműves vásár, tombolahúzás, a gyermekeknek sok-sok kézműves foglalkozás is színesítette.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a Gyermekek Átmeneti Otthona lakói nyáron eljuthassanak a Balatonra. Ezen túl további álmok is megvalósulhatnak a szép összefogás nyomán. 

Horgászverseny végeredménye

A szektorban

1, Tuba Péter- Nagy Dominik 29.460 kg

2, Juhász Arnold - Buzási Krisztián 15,690

3, Szelecz Bálint - Petrekovits Zoltán 15,070

A szektorban az összfogás 74.30 kg volt

B szektorban

1, Hegedű Ferenc 4.740

2, Ihász József - Ihász Andrea 4.690

3, Lakatos Zsolt - Véninger Ferenc 3.930

Szektorban az összfogás 21.645 volt

C szektorban

1, Pribánszky József - Pribánszky József 24,060

2, Ábrahám Károly - Rigó Géza 23,672

3, Cseh Zoltán - Kovács Bálint 7,305

Szektorban az összfogás 57,008

A versenyen az összfogás: 152,953 kg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában