Hungarikum

2024.05.12. 09:01

Kiskunhalastól Zaláig a höveji csipke

Programokban gazdag napokat tudhat maga mögött a höveji önkormányzat, illetve a helyi csipkevarrók. Szerte az országban népszerűsítették és mutatták be a hungarikum címmel kitüntetett höveji csipkét.

Cs. Kovács Attila

Vargáné Molnár Zsuzsanna és a csipkevarrók szerte az országban népszerűsítették a rábaközi hungarikumot.

Részt vettek Pécselyen a Csipkeverés múltja, jelene és jövője című rendezvényen és bemutatták örökségüket. Kiskunhalason a XXII. Nemzetközi Csipkekiállításon voltak, ahol a megcsodálhatták a nézők a rábaközi hungarikumot. Ezután Zalaegerszegre utaztak, az Alkotóházi jó gyakorlatok című konferenciára. Ott Vargáné Molnár Zsuzsanna, Hövej polgármestere a höveji csipke múltjáról, hagyományairól és jelenéről tartott előadást, illetve a Montázs Kézműhely Egyesület céljairól, leendő alkotóházáról is beszélt. 

Szentendrén a Civil Kavalkád a Skanzenben című rendezvényen képviselték vármegyénket. A múzeumi, hagyományőrző programok mellett a vármegyék civil életét höveji csipke segítségével mutatták be.

Valamennyi program kiváló lehetőséget kínált a höveji csipke népszerűsítése mellett a kapcsolatok ápolására és a tapasztalatok cseréjére is. Ezek a minőségi kapcsolatok nyitnak ajtót az új lehetőségek előtt

– mondta Vargáné Molnár Zsuzsanna. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában