Tűztorony

2024.05.12. 14:28

A Tűztorony is várta a látogatókat az Emlékhelyek Napján - fotók

A soproni Tűztorony sokadik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napjához.

Kisalföld.hu

Sziráczki Heidrich Marysolnak és családjának bakancslistás hely volt a soproni Tűztorony felfedezése. Fotó: Máthé Daniella

Az Emlékhelyek Napján a történelmi emlékhelyként nyilvántartott Tűztorony látogatói jelentős kedvezménnyel járhatták be szombaton az épület szintjeit. A Soproni Múzeum közművelődési koordinátora, dr. Németh Ildikó elmondta, az Emlékhelyek Napja alkalmából a városba érkező turisták mellett a helyi családok is előszere szerveznek kirándulást a soproni nevezetességbe.

- Családi kirándulásra érkeztünk Sopronba, ahol három napot töltünk el. Én még korábban nem jártam itt, de a férjem már igen, ugyanis ide költözött az édesanyja. Az itt töltött idő alatt igyekszünk minél több nevezetességet felkeresni az anyósom javaslatára. A Tűztorony mindenképp a listánkon volt, hiszen láttuk, hogy innen milyen csodás látványban lehet részünk. Örülök neki, hogy ellátogattunk ide, hiszen a torony felső szintjéről szinte egész Sopront beláthatjuk - osztotta meg tapasztalatait Sziráczki Heidrich Marysol, aki családjával a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajószentpéterről érkezett Sopronba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában