kisalfold.hu videó

2024.04.02. 17:18

Adományból újították fel a kórtermet a Petz-kórházban Győrben - fotók, videó

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház egyik régi szárnyában, az „A” épület második emeletén található Traumatológiai, Ortopédiai és Kézsebészeti Osztály egyik kórterme esett át teljes körű felújításon nemrégiben.

Pozsgai Kitti

A közel 5 millió forintból felújított helyiségben mindent kicseréltek. A vizesblokk új burkolatot, zuhanyzót, mosdót, magasított wc-t kapott, kicserélték a szoba világítását, radiátorait, bútorai tis és egy klímaberendezést is beszereltek. Az adományozó Holland Unió Kft. és a kivitelező BJB System Kft. jóvoltából az álmennyezettől a sportpadlóig minden megújult, a projekt összköltsége 4.853.591 Ft volt.

Az „A” épület a nyolcvanas években épült, ennek megfelelően a gépészet is 40 éves, így a felújítás nem a legegyszerűbb feladat

- mondta dr. Villányi Balázs orvosigazgató. - Hálásak vagyunk az adományozó Holland Unió Kft-nek, amiért ezekben a nehéz időkben segítő kezet nyújtott a kórháznak, hozzájárulva a korszerű betegellátás biztosításához.

A Holland Unió Kft. gesztusa a kórház felé példaértékű és másokat is arra ösztönöz, hogy ily módon járuljanak hozzá a modern kórházi körülmények megteremtéséhez.

- A kivitelező BJB System Kft. munkatársai rendkívül gyorsan és precízen dolgoztak az osztályon, nagyon hamar elkészültek a 216-os kórterem felújításával- mondta Dr. Gunther Tibor PhD oktatási igazgatóhelyettes, osztályvezető főorvos.

A jó példa ragadós, hisz már előkészületben van egy következő kórterem felújítása is. Az adományozóknak köszönjük, hogy ily módon is emelkedik a betegellátás színvonala kórházunkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában