Gyorshajtás

2024.04.23. 13:43

105 kilométer/óra sebességgel döngetett ittasan a Széchenyi hídon Győrben

A Speedmarathon idején tolta neki.

Barki Andrea

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Makovics Kornél

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség országos akciót tartott április 15. és április 21. között.

– Az ellenőrzések ideje alatt Győr-Moson-Sopron vármegye közútjain – a Speedmarathon napján tartott akció kivételével – a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 515 esetben intézkedtek rendőreink. A legtöbb gyorshajtót Sopron, Győr, illetve Mosonmagyaróvár belterületén és főútvonalain szűrték ki a forgalomból. Kirívó esetet is tapasztaltak a járőrök, amikor április 20-án a hajnali órákban egy sofőr Győrben a Széchenyi hídon – a megengedett 50 km/h helyett – 105 km/h sebességgel vezette személygépkocsiját. Ellenőrzésekor a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi ittasan ült a volán mögé. A gépjármű vezetőjével szemben a Győri Rendőrkapitányság eljárást indított – adott tájékoztatást lapunk kérésre a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában